Politik

Amerikanska dejtingsajter

Det amerikanska samhället håller på att förändras. Det är knappast förvånansvärt, det gör alla samhällen. Men det är intressant att se hur vittgående dessa förändringar är

En god vän till mig har just fyllt 40 och han gifte sig för första gången för fyra år sedan, via en dejtingsajt. Ytterligare två av mina kompisar har gjort detsamma, och det visar sig nu att ett stort antal unga amerikaner regelbundet använder sådana sajter. Man beräknar att 16% av alla amerikaner på något sätt utnyttjar dessa sajter idag.

Susan Carpenter har en intressant artikel i Los Angeles Times om ett antal mycket speciella dejtingsajter för lastbilschaufförer, vegetarianer, hip-hop entusiaster, döva, vinälskare, handikappade, Buddhister, hund- och kattälskare, osv.


De här sajterna visar hur
populärt det har blivit att hitta sin partner på nätet, men kanske också hur många äktenskap som misslyckas i USA. En av sajterna bör få svenska feminister – och mig – att skaka på huvudet. Det är sugardaddie.com där äldre rika amerikanska män kan hitta unga attraktiva och, man antar, fattiga kvinnor som är ute efter ett snabbt socialt lyft.

 

One thought on “Amerikanska dejtingsajter

  1. Lisa

    Thanks for sharing. I have not heard of it. I know there are many dating sites catering to rich people, but the only one I can remember is millionairematch.com, the one Charlie Sheen frequented. So it must be classy. There are more quality and serious members.

Comments are closed.