Google
 
Web www.usabloggen.se

Amerikanska dejtingsajter

Skrivet av Lennart on February 9, 2006
Posted Under: USA allmänt

Det amerikanska samhället håller på att förändras. Det är knappast förvånansvärt, det gör alla samhällen. Men det är intressant att se hur vittgående dessa förändringar är

En god vän till mig har just fyllt 40 och han gifte sig för första gången för fyra år sedan, via en dejtingsajt. Ytterligare två av mina kompisar har gjort detsamma, och det visar sig nu att ett stort antal unga amerikaner regelbundet använder sådana sajter. Man beräknar att 16% av alla amerikaner på något sätt utnyttjar dessa sajter idag.

Susan Carpenter har en intressant artikel i Los Angeles Times om ett antal mycket speciella dejtingsajter för lastbilschaufförer, vegetarianer, hip-hop entusiaster, döva, vinälskare, handikappade, Buddhister, hund- och kattälskare, osv.


De här sajterna visar hur
populärt det har blivit att hitta sin partner på nätet, men kanske också hur många äktenskap som misslyckas i USA. En av sajterna bör få svenska feminister – och mig – att skaka på huvudet. Det är sugardaddie.com där äldre rika amerikanska män kan hitta unga attraktiva och, man antar, fattiga kvinnor som är ute efter ett snabbt socialt lyft.

 

One Comment

Kommentera gärna. Första kommentaren modereras, sen är det fritt fram. Svenska bokstäver: å,ä,ö,Å,Ä,Ö

XHTML: Du kan använda de här taggarna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Nästa inlägg:
Tidigare inlägg: