Google
 
Web www.usabloggen.se

Bushs mujahedin?

Skrivet av Lennart on May 22, 2006
Posted Under: Irak,Iran,USA allmänt

Allteftersom Irankrisen fördjupas så kastas strålkastarljuset på alla de aktörer som kan komma att spela en roll i en framtida konflikt. En sådan aktör är en terroristorganisation som många i den amerikanska kongressen förunderligt nog vill beväpna för att sätta in i terroristattacker. Jay Solomon har skrivit en mycket intressant och initierad artikel i måndagens Wall Street Journal, sid. A6, om den iranska terroristorganisationen Mujahedeen-E Kalk (MEK) som sedan många år är stationerad i Irak. MEK samarbetade med Saddam Hussein i Irak-Irankriget och kämpade dessförinnan mot Shahen – och USA.

På det sättet liknar organisationen inte så litet den exilryska Vlasovarmén under Andra Världskriget, som stod på Hitlers sida mot Sovjetunionen. Hittills har dock Bush-regeringen valt att inte stödja MEK, även om inte mindre än 150 medlemmar i kongressen, däribland demokrater, vill öppna dörrarna för amerikanskt finansiellt stöd.

 

Svenska bloggar om:

No Comments

Kommentera gärna. Första kommentaren modereras, sen är det fritt fram. Svenska bokstäver: å,ä,ö,Å,Ä,Ö

XHTML: Du kan använda de här taggarna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tidigare inlägg: