Politik

Marcia Sá Cavalcante Schuback, svensk blygsamhet och amerikansk storvulenhet

[print_link]

Amerikansk grundskola nära där jag bor i Los Altos i Silicon Valley.

Jag lyssnar på Sveriges Radios Filosofiska Rummet, Sverige – Ett filosofiskt u-land? med den store svenske idéhistorikern Sven-Eric Liedman, filosofen Marcia Cavalcante Schuback och författaren Alexander Bard.

 

[tags]Marcia Sá Cavalcante Schuback, Alexander Bard, Sven-Eric Liedman, Filosofi, Filosofiska Rummer, Sveriges Radio, Sverige ett filosofiskt u-land?[/tags]

2 thoughts on “Marcia Sá Cavalcante Schuback, svensk blygsamhet och amerikansk storvulenhet

  1. Björn Nilsson

    “ja vi är så dumma ja vi vet inte mycket ja vi är ett litet land och vi har inte frambringat stora namn eller så…. ” Nästa gång du ser en USamerikan, ge den skojaren en spark i häcken och fråga var hans Linné, Berzelius, Mått-Johansson, Jussi Björling eller Björn Borg håller hus. Eller Birgit Nilsson eller heliga Birgitta, Swedenborg Alfred Nobel, Dag Hammarskjöld, Jenny Lind … alla dessa komna från ett av Europas äldsta och största länder. – Dax att skärpa till skolundervisningen i Sverige kanske, så att ingen i alla fall kan skylla på skolan om han/hon inte vet vilka giganter som kommit från det här landet!

  2. Björn Nilsson

    “ja vi är så dumma ja vi vet inte mycket ja vi är ett litet land och vi har inte frambringat stora namn eller så…. ” Nästa gång du ser en USamerikan, ge den skojaren en spark i häcken och fråga var hans Linné, Berzelius, Mått-Johansson, Jussi Björling eller Björn Borg håller hus. Eller Birgit Nilsson eller heliga Birgitta, Swedenborg Alfred Nobel, Dag Hammarskjöld, Jenny Lind … alla dessa komna från ett av Europas äldsta och största länder. – Dax att skärpa till skolundervisningen i Sverige kanske, så att ingen i alla fall kan skylla på skolan om han/hon inte vet vilka giganter som kommit från det här landet!

Comments are closed.