Äntligen jämställda? Fler kvinnor än män på USA:s arbetsmarknad

This post was written by Lennart on January 2, 2010
Posted Under: Samhälle

[print_link]

USA som alltid har legat efter den svenska jämlikheten och ännu gör det håller på att nå en viktig milstolpe, fler kvinnor än män på den amerikanska arbetsmarknaden.

Det var här i USA som den moderna kampen om jämställdhet började med p-pillret och det var här som feminismen blommade på 1960-talet. . Men sen kom den brutala kontrarevolutionen från republikanerna och den kristna högern och framstegen blev betydligt trögare.

Economist skriver i We did it! The rich world’s quiet revolution: women are gradually taking over the workplace :

This particular advance comes with two stings. The first is that women are still under-represented at the top of companies. Only 2% of the bosses of America’s largest companies and 5% of their peers in Britain are women.

 

[tags]Kvinnor i USA, Jämställdhet i USA, VAB i USA, Föräldraledighet i USA, Tiger Woods, Women in Sweden and the United States[/tags]

Reader Comments

Tja, ser man till att skicka allt fler män till krig i olika delar av världen, så blir det väl till slut fler kvinnor i yrkeslivet hemmavid än män.

#1 
Written By Kerstin on January 4th, 2010 @ 4:07 pm

Kerstin: Det tragiska är att man idag även lurar allt fler kvinnor att dö eller leva med oerhörda för livet i president Obamas Krig mot Terrorismen. Det rör sig om tiotusentals svårt sårade unga människor som ofta har svåra emotionella och även rena hjärnskador.

#2 
Written By Lennart on January 4th, 2010 @ 8:45 pm

Add a Comment

required, use real name
required, will not be published
optional, your blog address