Google
 
Web www.usabloggen.se

Så bloggar du bilder och videon. Allt om kameror, bildhantering och webbhotell

Skrivet av Lennart on April 18, 2010
Posted Under: Bloggar,Bloggosfären,Bloggskolan,Kameror

Memorial Park i Cupertino. Foto Det Progressiva USA. Tryck på bilden för att se en större version.

[print_link]

För at göra en parafras på Alice i Underlandet, vad är det för mening med en blogg utan bilder eller som Lewis Carroll skrev …. Once or twice she had peeped into the book her sister was reading, but it had no pictures or conversations in it, “and what is the use of a book,” thought Alice, “without pictures or conversations?’

Canon Powershot SD 750

Bildbloggningen har genomgått helt ofattbara förändringar bara sedan jag började blogga år 2004.

Kameror först. Min lilla Canon Powershot tar både stillbilder och video och är så liten att jag lätt kan ha den i fickan. Till den kommer min Google Nexus One smartphone även den med en stillbilds och videokamera.Klicka på bilden.

Sen har jag också en idag rätt gammal Canon EOS XT digital SLR kamera. Så jag kan ta hur många bilder som helst.

Sen bildhanteringen. Det öppna kodverktyget GIMP klarar det allra mesta av vad Photoshop klarar. Jag tror f.ö. ännu inte att jag har träffat någon som har Photoshop som har betalar för den. Jag har för länge sen bestämt för att endast använda öppen kodverktyg och inte använda kontraband.

Steg för steg så kommer datormolnen att börja ta över och idag använder jag mer och mer Picnik, nu köpt av Google, som ännu kanske litet primitivt, men som ändå räcker väl för mina behov.

 

Svenska bloggar om: , , , , ,

2 Comments

Kommentera gärna. Första kommentaren modereras, sen är det fritt fram. Svenska bokstäver: å,ä,ö,Å,Ä,Ö

XHTML: Du kan använda de här taggarna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>