Politik

Trots hårdnackat motstånd, amerikanska skolbarn börjar lära sig om världen utanför USA:s gränser

Medan svenska ungdomar drömmer om att åka utomlands och jobba och uppleva världen utanför Sveriges gränser så har amerikanska ungdomar aldrig riktigt insett att det finns faktiskt en värld utanför USA:s gränser och om det finns en sådan värld så är den hotfull och farlig. Och för att indoktrinera barnen så tvingas alla skolbarn att varje morgon avlägga en lojalitetsförklaring till den amerikanska flaggan. Utan en sådan daglig lojalitetsförklaring fruktar myndigheter och föräldrar att barnen lätt skulle kunna ta närmsta buss till Kanada eller flygplan utomlands. Och sånt kan ju världens friaste samhälle givetvis inte tillåta.

Men som Tamar Lewin skriver i New York Times så börjar en del amerikanska skolor mot hårdnackat motstånd från de amerikanska supernationalisterna att faktiskt införa ett internationellt program redan på högstadiet. Ett program där skolbarnen får läsa utländsk literatur och lära sig om omvärlden: International Program Catches On in U.S. Schools – NYTimes.com

Here in Cumberland, Greely High School adopted the I.B. this year to make students more aware of the world beyond the United States. ‘When our grads would visit from college, they’d tell us that while Greely gave them great academic preparation, they’d had no idea there was a big wide world out there, ‘ said David Galin, Greely’s I.B. coordinator.

 

DN.se – Nyheter – Toppnyheter, SvD – Senaste nytt, SvD – Senaste nytt

Länkar:

[tags] Skolor i USA, High School, Amerikanska skolor, International Baccalaureate, [/tags]