Politik

Eböckernas baksida: varning för Amazons 1-Click beställning på Kindle

[print_link]

Eböckerna är här för att stanna och när man en gång börjar surfa runt på Amazon med Kindle-appen i sin pekskärmsmobil så är det busenkelt att hitta böcker och ännu enklare att ladda ner dom.

Eftersom jag ska hålla ett föredrag om pekskärmsmobiler och den mobila webben i veckan så tänkte jag visa Kindle med Stieg Larssons bästsäljare på min Google Nexus One.

Så jag började klicka på min Kindle-app och fick snabbt upp listan ni ser här ovanför.

Nu har jag redan Stieg Larssons böcker på svenska, tack kära dotter, och det enda jag behövde för min demo var ett provexemplar på några sidor.

Jag har gjort det tidigare men den här gången slant något och just som jag skulle klicka på “Sample” så hoppade skärmen till, nej jag höll den stadigt, och mitt finger hamnade millimetern ovanför “Sample” och där har Amazon i sin finurlighet placerat sin beställarknapp.

Hade man brytt sig om konsumenterna hade man givetvis placerat knappen med större mellanrum till provknappen, men det har man alltså inte gjort.

 

[tags]Amazon Kindle,Barnes and Noble Nook, Sony Corp Reader, Prime View International Co, Plastic Logic Ltd, Hearst Corps Skiff, Spring Design Inc, Entourage Systems Inc, Microsoft Courier, Apple iPad, Tryckkänsliga skärmar, Amazon Kindle Android[/tags]

3 thoughts on “Eböckernas baksida: varning för Amazons 1-Click beställning på Kindle

 1. Nicklas

  @Lennart Känner till en som heter Aldiko; vet inte om det är den bästa men det är den enda jag känner till. Man får några böcker med den och så kan man tanka ner från några källor de har.

  För att få in ePub-böcker man köpt är det bara att importera.

 2. Lennart

  Nicklas: Jag har hört om det tidigare. Vilken ePubläsare är bäst för Android, vet du eller någon annan det?

 3. Nicklas

  Köp ePub böcker från Bokus och Adlibris istället, då äger du ePub-filen och ingen än du kan radera den.

Comments are closed.