Politik

Stimuleras hjärnan när vi skriver för hand?

Tack vare datorn och mobilen så skriver vi allt mindre för hand, med penna och papper.

Men Gwendolyn Bounds skriver i Wall Street Journal om hur handskrift faktiskt stimulerar hjärnan, speciellt hos små barn men även hos vuxna människor: How Handwriting Boosts the Brain – WSJ.com

…. Using advanced tools such as magnetic resonance imaging, researchers are finding that writing by hand is more than just a way to communicate. The practice helps with learning letters and shapes, can improve idea composition and expression, and may aid fine motor-skill development.

 

Länkar:

[tags] Handskrift, Skriva för hand, Handwriting Intelligence, Intelligens handskrift [/tags]

Axplock från den nordiska pressen:

DN.se – Kultur/Böcker,
digi.no

2 thoughts on “Stimuleras hjärnan när vi skriver för hand?

  1. marx

    tangentborden görs i smidigare format men det är fortfarande qwerty som gäller. framtaget för att flinka sekreterare inte skulle paja skrivmaskinen. och nu är vi låsta vid denna konstiga tangentlayout. tacka vet jag moleskine och blyerts.

  2. Bosse

    Det är samma här, av alla möten jag varit med på har jag, vad jag minns, aldrig sett någon som antecknat direkt i dator/netbook eller i mobil. Pappret regerar fortfarande, och det är det samma sak när jag skriver någon typ av planeringsanteckningar. Det är fortfarande den gamla vanliga pappersvarianten av planeringskalender jag använder. Jag har försökt att börja använda kalendern i Outlook men det känns bara omständigt och opraktiskt så efter några dagar har fallit tillbaka till pappersvarianten.

Comments are closed.