Politik

WikiLeaks, Julian Assange och den bisarra amerikanska säkerhetsstaten

[print_link]

Förbannade och bindgalna amerikanska republikaner, finns det några amerikanska republikaner som inte är förbannade och bindgalna, vill fånga och döda och säkert också tortera, det är litet svårt att veta precis vad dom vill, Julian Assange och WikiLeaks-gänget för att de har haft fräckheten att publicera amerikanska dokument som borde ha offentliggjorts för länge sen.

Svenska Säpo kan mycket väl ha hjälpt CIA med att sätta en s.k. honey trap för Assange i Sverige, dvs planterat tjänstvilliga s.k. kaffeflickor för att använda en modern svensk term, för att kompromettera honom. Men trots det och trots att Amazon har stängt WikiLeaks i USA så fortsätter de rätt förutsägbara avslöjanden dag ut och dag in. President Obama har vist nog ännu inte vågat försöka stoppa New York Times och andra amerikanska tidningar från att fortsätta att publicera hittills hemlighetsstämplade men föga förvånande State Department-dokument.

Massimo Calabresi skriver i Time om den bisarra amerikanska säkerhetsstaten som har gjort att så gott som alla State Department-dokument som överhuvudtaget finns nu säkerhetsstämplas. Det faktum att Time vågar publicera en sån omslagsartikel i dagens hetsa mediaklimat visavi WikiLeaks är anmärkningsvärt: WikiLeaks’ War on Secrecy: Truth’s Consequences :

The number of new secrets designated as such by the U.S. government has risen 75%, from 105,163 in 1996 to 183,224 in 2009, according to the U.S. Information Security Oversight Office.

 

DN.se – Nyheter – Toppnyheter,DN.se – Nyheter – Toppnyheter, DN.se – Nyheter – Toppnyheter, Debatt – Senaste från debatt, SvD – Senaste nytt, SvD – Senaste nytt, SvD – Mest kommenterat, Aftonbladet: Sveriges nyhetskäl, digi.no, ITavisen.no

[tags] Julian Assange , Julian Assange Blog , Julian Assange Diary , Julian Assange Wikileaks , Wikileaks , World News[/tags]

4 thoughts on “WikiLeaks, Julian Assange och den bisarra amerikanska säkerhetsstaten

  1. Omar Henriksson

    “Would a real government that had any integrity and commitment to truth try to blacken the name of the prime truth teller of our time on the basis of such flimsy charges? Obviously, Sweden has become another two-bit punk puppet government of the US”
    Paul Craig Roberts

    När dessutom namnet på tösen som anmälde Julian är känt, och med den den ställning hon har i samhället och samhällsdebatten är klarlagd, så är det i alla fall i mina ögon mycket som talar för en konspiration. Och åklagare 2 var förmodligen inte informerad av SÄPO vad målet var.

Comments are closed.