Hur går det för USA-ekonomin? Begränsad återhämtning i Silicon Valley

This post was written by Lennart on February 14, 2011
Posted Under: Ekonomi,Silicon Valley

Googles campus i Mountain View

Silicon Valley och dess IT-företag är idag vad Detroit och dess bilindustri brukade vara för USA “på den gamla goda tiden”, dvs dess ekonomiska dragmotor.

Så hur går det för ekonomin i Silicon Valley? Pui-wing Tam skriver i Wall Street Journal om att IT-industrin i dalen visserligen återhämtas men inom mycket smala ramar: In Silicon Valley, Recovery Remains Limited – WSJ.com

The report illustrates how much of Silicon Valley’s recovery since the recession has been limited to a narrow band of companies and sectors. Plenty of attention has been focused on fast-growing Web companies such as Facebook, Zynga and Twitter Inc., which have all grabbed soaring valuations.

 

[tags] Silicon Valley, Startupföretag, Riskkapital, Stanford University, Berkeley University, Palo Alto, IT, Google, Facebook, Twitter, Apple, Cupertino, Intel, Antitrustlagstiftning,Groupon,Silicon Valley Economy, [/tags]

Reader Comments

Nu när valupptakten så smått börjar komma igång är detta en av de svenska bloggar jag följer förutom din: http://www.dn.se/blogg/usablogg/

#1 
Written By Daniel on February 15th, 2011 @ 5:55 am