Politik

Uppåt för IT-industrin i Silicon Valley, nedåt för lärarna

Lönerna för de allra bästa universitetsstudenterna som rekryteras till de ledande IT-företagen här i Silicon Valley har börjar röra sig rejält uppåt igen. Men det är viktigt att komma ihåg att det här gäller de allra bästa av de nyexaminerade studenterna från Stanford och Berkeley och liknande universitet på östkusten.

Pui-wing Tam och Stu Woo skriver i Wall Street Journal om IT-lönerna på IT-företag som Twitter, Facebook och Zynga, och bör tilläggas, Google och Apple:Tech Start-Ups Jack Up Pay to Compete With Social-Networking Sites – WSJ.com

Internet start-ups across Silicon Valley are struggling to compete for talent amid the investment frenzy gripping Facebook Inc., Twitter Inc. and Zynga Inc., with many smaller companies beefing up pay and recruiting and wading into the private-company share market to keep pace with their larger rivals. Online real-estate brokerage Redfin Corp. is feeling the fallout. … Redfin said it has recently been up against salary-and-bonus offers of $100,000 to $150,000 a year for new college grads from social-gaming start-up Zynga, among others,far above the $80,000 or so a year Redfin would normally offer.

 

Axplock från den nordiska pressen:

digi.no,
digi.no, digi.no, ITavisen.no

[tags]San Francisco, Kalifornien, Turist i Kaliforninen, Stilla Havet, Hollywood, Silicon Valley, Mojaveöknen, Los Angeles, Sacramento, San Joaquindalen,2010 Elections,Demokrater i Kalifornien, Kamala Harris, Lax i Kalifornien,Silicon Valley, Startupföretag, Riskkapital, Stanford University, Berkeley University, Palo Alto, IT, Google, Facebook, Twitter, Apple, Cupertino, Intel,[/tags]