Google
 
Web www.usabloggen.se

Danska och svenska Postens mobila tjänster uppmärksammas i USA

Skrivet av Lennart on March 11, 2011
Posted Under: Mobile Internet

Den skandinaviska mobila SMS-ekonomin ligger flera år före USA, något jag till min häpnad upptäckte när jag besökte Sverige i slutet av förra året.

Nu kommer frimärkena att ersättas av SMS-koder och Niklas Holm skriver i Sydsvenskan om danska postens innovativa grepp:Frimärke ersätts av sms – Sverige – Sydsvenskan – Nyheter dygnet runt

Den 1 april i år inför Posten i Danmark mobilporto som alternativ till frimärken. Även i Sverige diskuteras lösningen. Det ska fungera så att avsändaren skickar ett sms och begär att få köpa ett porto.

En kod skickas till brevskrivaren via ett svars-sms. Koden, som består av totalt tolv siffror i tre rader, skrivs direkt på kuvertet på den plats där frimärket brukar sitta. Detta fungerar sedan som godkänd frankering av försändelsen. Även i Sverige kommer Posten med stor sannolikhet att erbjuda mobil­porto. Tidpunkten är däremot inte klar.

 

Axplock från den nordiska pressen:

Expressen: Nyheter,digi.no, digi.no, NyTeknik – Senaste nytt

Svenska bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 Comments

Kommentera gärna. Första kommentaren modereras, sen är det fritt fram. Svenska bokstäver: å,ä,ö,Å,Ä,Ö

XHTML: Du kan använda de här taggarna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>