President Obamas brutala, författningsvidriga vendetta mot Bradley Manning

This post was written by Lennart on April 12, 2011
Posted Under: Afghanistan,Kriget mot Terrorismen

Klicka på Bradley Manning.

Det märkliga med Barack Obama är hur en så brutal, hänsynslös och helt amoralisk man kunde få människor att tro att han på något sätt skilde sig från president Bush, den president som Obama aldrig upphörde att kritisera och som han nu alltmer liknar.

Obamas Krig Mot Terrorismen i Afghanistan och Pakistan har skördat tusentals civila dödsoffer under de senaste två åren och situationen har nu gått så långt att, som New York Times’ Jane Perlez och Ismail Khan skriver från Islamabad, den pakistanska regeringen nu kräver att Obama nu drar tillbaks många av de CIA-agenter och dom underställa soldater som USA har i landet och också upphör med sina drönarangrepp: Pakistan Tells U.S. It Must Sharply Cut C.I.A. Activities

Pakistan has demanded that the United States steeply reduce the number of Central Intelligence Agency operatives and Special Operations forces working in Pakistan, and that it put on hold C.I.A. drone strikes aimed at militants in northwest Pakistan, a sign of the near collapse of cooperation between the two testy allies.

Men det är i sin brutala, grundlagsvidriga vendetta mot Bradley Manning, den 23:årige soldat som misstänks för att kanske till WikiLeaks ha vidarebefordrat material från amerikanska UD och dess relationer med bl.a. Sverige som inte ens är speciellt hemligt.

Obamas reaktion på de pikanta men på intet sätt farliga avslöjandena har varit en makalös vendetta mot Manning som hålls isolerad och bl.a. tvingas sova naken i sin cell.

 

[tags] Afghanistan, Kriget mot Terrorismen, Pentagon Afghanistan, Obama Afghanistan, USA Afghanistan, Admiral Mullen, Obama Afghanistan, Paul Wolfowitz, Pentagon, Stanley A. McChrystal, The Accidental Guerrilla,MQ-1 Predator, MQ-9 Reaper, Improvised Explosive Devices, IED, Creech Airforce base,Bradley Manning, Obama Manning, Obama turtyr[/tags]

Reader Comments

Och vi går på det gång på gång i ett evigt halsband av politiska pärlor.

#1 
Written By Marcin on April 12th, 2011 @ 7:03 am

Undrar när sminket på den leende Obama rinner av och fasaden på den fredspristagande krigshetsaren krackelerar? Eller är han så smord och uppbackad av bankirerna på Wall Street att han blir utsedd att sitta kvar en period till?

#2 
Written By Peter Madison on April 12th, 2011 @ 7:45 am

Tror inte man är överdrivet intresserade av att sätta åt Assange, varför skulle man vara det? Han är ju på intet sätt viktig, Assange hade varit relevant ifall han hade kunnat hålla sina källor hemliga. Men vad har han nu gjort mer än att bara publicera information som andra (specifikt en man) har läckt. Just nu är han bara en glorifierad databasprogrammerare.

Den ende som är relevant i sammanhanget är Manning själv.

#3 
Written By San on April 12th, 2011 @ 11:50 am

Ooh vilken tortyr, sova naken. Det var det värsta. Hur blir spioner som snor och distribuerar hemligstämplade militära dokument behandlade i andra länder?

Tror du någon annan president agerat annorlunda? -Nja, det är nog ungefär så det sett ut oavsett, onödigt att klandra Obama för detta.

Att han hålls isolerad skall han dessutom vara glad över, tror inte han trivts nämnvärt bland andra amerikanska fångar.

#4 
Written By roger on April 12th, 2011 @ 12:10 pm

Roger: Herregud, Manning har inte ens ställts inför rätta! USA är inte Iran eller Kina. Vilket är varför 250 framstående jurister nu protesterar.

#6 
Written By Lennart on April 12th, 2011 @ 2:33 pm

Well, det kallas väl häkte Sverige, en anhalt innan man ställs inför rätta, Christer Pettersson satt 6mån(?) t.ex.
Bedöms man bli mördad av andra fångar hålls man isolerad från dem.
Bedöms man vara kapabel att ta sitt liv berövas man kläder och annat som kan vara till hjälp för detta.

Jag har vänner som behandlats extremt mycket tuffare än att få sova nakna, efter att bara gripits för fylla och uppkäftighet.

Så att en trolig landsförrädare av episka mått behandlas relativt omildt av ordningsmakten är inget anmärkningsvärt. Vågar sätta vad som helst på att han har det lyxigt jämjört med en genomsnittlig svart knarklangare haft det i motsvarande situation. Finns miljontals med människor i USA som har det betydligt värre än denna högst trolige landsförrädare

#7 
Written By roger on April 12th, 2011 @ 7:36 pm

När jag läser om Manning så påminns jag om en tidig militär rättsskandal, Dreyfusaffären i Frankrike mellan åren 1894 till 1906.
Dreyfusaffären slutade med att fallet prövades i en civil domstol först 1906 och Dreyfus blev frikänd på alla punkter, efter att en av konspiratörerna i krigsdepartementet hade erkänt.

Dreyfus återfick sin militära titel och tilldelades hederslegionen.

#8 
Written By Christer W on April 12th, 2011 @ 9:42 pm

Obama har ju fått fredspriset, det är tydligen ett frikort för att kunna göra vad han vill…

#9 
Written By Peter on April 13th, 2011 @ 5:20 am

Kan man tortera en människa utan att skador på kroppen syns?

#10 
Written By Marcin on April 13th, 2011 @ 7:08 am
#12 
Written By Lennart on April 13th, 2011 @ 9:06 pm

Add a Comment

required, use real name
required, will not be published
optional, your blog address