Politik

Allen Institute for Brain Science och dess fantastiska karta över hjärnan


Hjärnkarta från Allen Institute for Brain Science på min bärbara dator.

Paul Allen, tillsammans med Bill Gates en av Microsofts två grundare, drabbadesav i unga år av Hodgkin’s lymphoma. Han överlevde och resultatet har blivit att han har satsat en del av sina miljardinkomster från Microsoft på medicinsk forskning.

Robert Lee Hotz skriver i Wall Street Journal om den karta över hjärnan, mus och människa, som hans Allen Institute for Brain Science nu har släppt Scientists Unveil Atlas of the Brain – WSJ.com

Scientists funded by Microsoft Corp. co-founder Paul Allen unveiled a $55 million computerized atlas of the human brain Tuesday, offering the first interactive research guide to the anatomy and genes that animate the mind.

 

Länkar:US. Department of Health and Human Services, California Department of Public Health, California Department of Healthcare Services, Patient Protection and Affordable Care Act

Axplock från den nordiska pressen:

Nyheter – Nyheter,Debatt – Debatt – hem, svt.se – SVT Opinion,

[tags] Allen Institute of Brain Science, Julian Jaynes, The Origin of Consciousness in the Breakdown of the Bicameral Mind [/tags]

4 thoughts on “Allen Institute for Brain Science och dess fantastiska karta över hjärnan

 1. Marcin

  Med konservering brukar man avse att genen för tex. stora snoppen är identisk både hos människan och apan. Ibland kan vissa oehört viktiga gener vara konserverade eller “välbevarade/oförändrade” mellan ännu mer avlägsna arter. Föreställ dig att du och bananflugan har exakt samma sekvens i en viss specifik gen.

  Det nämnda citatet är högst intressant.

 2. Peter

  @ Marcin: Vad menar du med “konservering” mellan människa och chimp?

  Allmänt: För att citera Stephen Hawking – It is not yet proven that intelligence has any long time survival value.

 3. Marcin

  Det som är riktigt spännande och lär göra ont i många är att man nyligen upptäck 11 gener som inte bara uttrycks olika i den kvinnliga respektive manliga hjärnan utan dessutom uppvisar en konservering mellan människa och chimp.

  Detta sker innan testiklarna formas och en hormonal kaskad kan börja dirigera fostrets hjärna till att utvecklas efter det mönster som avses för hannar. Alltså har män och kvinnor olika genuttryck på olika ställen i hjärnan redan på fosterstadium.

  Jag är robot, vem är du?

Comments are closed.