Google
 
Web www.usabloggen.se

Google +, Googles enda chans att överleva mot Facebook?

Skrivet av Lennart on June 30, 2011
Posted Under: Silicon Valley,Sociala Nätverk

Google + är Googles senaste, men långt ifrån första, försök att överleva mot Facebook. Vem minns inte Google Buzz, Orkut och Google Wave, alla misslyckade försök att slå sig in på den sociala webben.

Googles problem blir allt mer akuta allteftersom hotet från Facebook med dess slutna Webb växer sig allt starkare. Nu handlar det på sikt om Googles överlevnad, vilket är orsaken till att Google nu återigen satsar på sitt eget socialá nätverk.

Claire Cain Miller skriver i New York Times om Google+Google Introduces Facebook Competitor, Emphasizing Privacy – NYTimes.com

The debut of Google+ will test whether Google can overcome its past stumbles in this area and deal with one of the most pressing challenges facing the company. At stake is Google’s status as the most popular entry point to the Web. When people post on Facebook, which is mostly off-limits to search engines, Google loses valuable information that could benefit its Web search, advertising and other products. But Google+ may already be too late. In May, 180 million people visited Google sites, including YouTube, compared with 157.2 million on Facebook, according to comScore. But Facebook users looked at 103 billion pages and spent an average of 375 minutes on the site, while Google users viewed 46.3 billion pages and spent 231 minutes. Advertisers pay close attention to those numbers — and to the fact that people increasingly turn to Facebook and other social sites like Twitter to ask questions they used to ask Google, like a recommendation for a restaurant or doctor.

Google har en detaljerad genomgång av Google+ på sinb logg, även om Google+ än så länge befinner sig i Beta.

Jag måste erkänna att jag är skeptisk till om Google+ kommer att lyckas. Men vi får se, företaget har helt enkelt inget val om man man ska kunna överleva mot Facebook som under de senaste månaderna har snyltat flera Google-chefer.

Axplock från den nordiska pressen:

SvD – Startsidan,digi.no, ITavisen.no

Svenska bloggar om: , , , , , , , , , , ,

7 Comments

Kommentera gärna. Första kommentaren modereras, sen är det fritt fram. Svenska bokstäver: å,ä,ö,Å,Ä,Ö

XHTML: Du kan använda de här taggarna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>