Politik

Amerikansk populärkultur: toapapperattacker, Kickstarter och Whitt Scotts dokumentärfilm

Toilet Papering, är en mycket otrevligt amerikansk sed där tonåringar, vanligtvis, ger sig ut mitt i natten med dussintals toapappersrullar som de sen slänger upp i träden utanför villan hos någon familj de inte tycker om. Inte speciellt kul om man t.ex. är den enda afroamerikanska familjen i kvarteret.

Sen får familjen ett väldigt sjå med att få ner allt papper från träden. Här i Kalifornien är det olagligt men i Texas och Minnesota är det lagligt.
Nu har en kille som heter Whitt Scott som tydligen har sysslat med det här i flera decennier beslutat sig för att göra en film om sina förehavanden. Rolled: 32 Years of Toilet Papered Houses

Vad som gör projektet intressant är givetvis inte ämnet utan det faktum att han använder en populär webbsajt som heter Kickstarter för att samla in pengar till sitt projekt. Kickstarter är en bra modell för hur vem som helst med en ide kan gå ut på nätet med en appell om ett visst belopp.

Man anger ett visst belopp och får en månad på sig att samla in pengarna. Om man når målet så får man förhoppningsvis pengarna från donatorerna. Annars får man ingenting. En intressant modell.

[tags]Toapapperattacker i USA, Toiletpapering [/tags]

One thought on “Amerikansk populärkultur: toapapperattacker, Kickstarter och Whitt Scotts dokumentärfilm

Comments are closed.