Google
 
Web www.usabloggen.se

Dramatisk bild visar varför pappersboken ger vika för eboken

Skrivet av Lennart on April 8, 2012
Posted Under: Eböcker,Programmering

Jag har börjat lära mig Ruby-språket och speciellt då de båda ramverken Rails och Sinatra. Jag kan redan en hel del om Ruby och Rails men vill alltså bättra på mina kunskaper, speciellt genom att också lära mig Sinatra som är ett litet behändigt ramverk som man lätt kan koppla samman med bl.a. NoSQL-databasen Redis. Något som jag kommer att skriva om framöver.

Så i garaget hittade jag Dave Thomas fina Programming Ruby, som fortfarande är användbar för att lära sig Ruby. Men boken är på 828 sidor och ungefär lika tung som en medelstor svensk tegelsten.

Ingenting som jag tänker ta med mig i ryggsäcken direkt. Jämför den med samma bok i min iPad och inse varför pappersboken är död och begraven.

De här gigantiska datorböckerna frodades på 1990-talet när dom gavs ut i 1500 sidor eller mer, gigantiska bjässar som ingen läste men som ändå sålde eftersom det verkade som om man fick så mycket för pengarna.

Idag är dom böckerna, liksom alla It-tidskrifter man fick gratis ett minne blott. Liksom alla de manualer som fanns på den tiden. Idag googlar man fram svaret på sina tekniska frågor och manualerna, om de ens finns, ligger i iPadden.

En bild säger mer än tio tusen ord, precis som bilden ovan.

Axplock från den nordiska pressen:

GT: Nyheter,DN.se – Kultur/Böcker

Svenska bloggar om: , , ,

Kommentera gärna. Första kommentaren modereras, sen är det fritt fram. Svenska bokstäver: å,ä,ö,Å,Ä,Ö

XHTML: Du kan använda de här taggarna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>