Google
 
Web www.usabloggen.se

Republikanska Föreningen mot Familjen Bernadottes mjuka makt och vassa armbågar

Skrivet av Lennart on May 23, 2012
Posted Under: Kungahuset

Sverige och svenskarna har många mindre trevliga sidor. Jantekagen, främlingsfientlighet, ålderdiskriminering och ett rent sjukligt fjäsk för familjen Bernadotte.

Som vi återigen fick se ett exempel tidigare idag när skattefinansierade svenska nyhetsmedier gav den likaledes skattefinansierade familjen PR-reklam värd miljontals kronor på bästa sändningstid.

Familjen knäpper med fingrarna och medierna agerar. Javisst ers kungliga majestät, naturligtvis ert oändliga majestätiska fulländlighet, på minuten ers totala majestätiska blåblodighet. 100 fotografer, 200 journalister, 100 000 hysteriskt jublande åskådare Givetvis, inga problem ers totala majestätiska maktfullkomlighet.

En journalist på SvT sade för en tid sen att fjäsket påminner henne om Nord Korea, och det är otvivelaktigt en bra liknelse. Det är ett ohämmat fjäsk som bör skrämma de flesta demokrater. Det här är inte bra i ett demokratiskt samhälle.

Linnea Frank skriver på Svd Debatt om SVT:s fjäsk som nu antar rent nordkoreanska proportioner: SVT sviker sitt journalistiska uppdrag i rapporteringen om kungadopet

Just nu sänder Sveriges Television programmet ”Inför det kungliga dopet”. Det är ett program som ensidigt hyllar monarkin och som saknar all form av kritisk skildring eller opartiskhet, enligt Fredrik Söderquist, studierektor i retorik vid Södertörns högskola. Unga Republikaner kritiserar nu SVT:s ensidiga rapportering men drömmer hoppfullt om att någon gång få oberoende medier för sina licenspengar.

Debatten är i full gång mellan republikaner och rojalister; ett tecken på att frågan om vårt statsskick verkligen är politiskt laddad i dagens Sverige. Det är underligt att Sveriges Television inte behandlar monarkin som den maktfaktor och det ämne för diskussion som den är. Det är dags att ta av sig silkesvantarna! Att sända inte ett, utan flera program om dopet av nyfödda Estelle Bernadotte går inte ihop med SVT:s oberoende, och då måste någon öppet våga kritisera Sveriges television för att man abdikerat från sin roll som oberoende nyhetsbevakare. Att Sveriges Television aktivt bidrar till att göra reklam för familjen Bernadotte och den svenska monarkin, det menar vi i Unga Republikaner är fel.

Att gå i strid mot familjen Bernadotte och deras sociala nätverk är inget man gör utan moget övervägande. Och jag tycker att Republikanska Föreningen gjorde riktigt bra ifrån sig genom att skicka fram Linnea Frank, en modern ung kvinna för att föra det demokratiska Sveriges talan mot den helt odemokratiska familjen.

En ska hon borde ha tagit fram är att fråga SvTs rojalister
om dom någonsin har hört talas om att t.ex. finländarna eller islänningarna skulle tvingas fira presidentens äldsta dotters nyfödda dotter. Det är så groteskt att man inte riktigt kan fatta att svenskarna går på något så bisarrt.

Men det gör dom tydligen. Och det visar att även svenskarna har ett antal stora skönhetsfläckar, av vilka frånvaron av full demokrati är en av de största och på sikt farligaste. För går man på något sånt här så kan det hjälpa till att förklara varför man heller inte tar avstånd mot t.ex. massavlyssning. En annan institution som begränsar den svenska demokratin.

Att ingen i familjen Bernadotte förvärvsarbetar, att alla sätts upp på skattebetalarnas nota, trots att det endast är “kungen” som faktiskt har rätt till skattepengar, är något som fler svenskar borde reagera emot. Frankrikes nye president har t.ex. en sambo som heter Valérie Trierweiler och som säger att hon tänker fortsätta sitt jobb som journalist.

Om svenskarna nu vill ha ett odemokratisk statsskick så får dom väl ha det, men då ska man också insistera på att den odemokratiske statschefen använder sina vassa armbågar för att sätta upp hela sin familj på skattebetalarnas nota. Och det är inte direkt småpotatis. Istället för att be Daniel att gå på Komvux så har familjen t.ex. begärt och fått över fem miljoner kronor till olika kurser som han ska gå. Är man “kunglig” så står syltburken alltid öppen.

Det är inte att vara “i tiden”. Det är något helt annat.

Om regeringen skulle utlösa allmänt firande av Statsministerns dotterdotter, om han nu hade någon, så skulle de flesta svenskar säkert se det som ett helt groteskt påhitt som direkt stred mot den svenska demokratin.

Att man inte reagerar på samma sätt på det är mediajippot är ledsamt, farligt och odemokratiskt.

Axplock från den nordiska pressen:

Nyheter – Nyheter,Nyheter – Nyheter, Nyheter – Nyheter, SvD – Senaste nytt, SvD – Senaste nytt, SvD – Utrikes, Expressen: Nyheter, Expressen: Nyheter, Expressen: Nyheter, GT: Nyheter, Nyheter

Svenska bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

10 Comments

Kommentera gärna. Första kommentaren modereras, sen är det fritt fram. Svenska bokstäver: å,ä,ö,Å,Ä,Ö

XHTML: Du kan använda de här taggarna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>