Politik

På promenad med Meerkat och realtidsvideo i Cupertino i SIlicon Valley

Tags:

Screen Shot 2015-05-25 at 10.22.34 AM

Den första lediga dagen i år och jag tog min mobil och realtidsvideoappen Meerkat på promenad i Cupertino här i Silicon Valley.

Jag sände i åtminstone 15 till 20 minuter medan jag gick omkring på gatorna kring Apple och Cali Mill Plaza. Det var inga som helst problem utom när jag satt bredvid en massiv byggnad och tappade signalen och fick starta om igen.

En sak som jag har problem med när jag använder mobilen ute är att eftersom solen nästan alltid skiner här så har jag väldigt svårt att se skärmen. Och på Meerkat så kan man se vem som följer en och man kan skicka meddelanden. Det går bra inomhus men inte alls utomhus.

Den största nackdelen med Meerkat är att videona inte ligger kvar när man har slutat sin sändning. Det gör dom på konkurrenten Periscope, i alla fall några timmar.

Och det är viktigt att ens följare på Twitter har SMS-notifiering på dina Twitter-meddelanden eftersom det är enda möjligheten dom har att veta att du startar din sändning.

Det här är två mycket intressanta appar som kommer att utvecklas snabbt framöver.

Meerkat som är baserad i San Francisco har fått över $18 miljoner i riskkapital. En struntsumma i dagens överhettade IT-marknad men ändå nog för att som ska kunna fortsätta och utvidga sin verksamhet.

Om det är nån av er som läser den här bloggen som också är på Meerkat så säg till så kan vi experimentera.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien

4 thoughts on “På promenad med Meerkat och realtidsvideo i Cupertino i SIlicon Valley

 1. Bosse

  Ja ja i Kalifornien har de problem med att solen skiner för mycket och förstarkt, både på datorskärmar och överallt annars. Tydligen är det nu torrare än på väldigt länge därborta.

  Vi har inte samma problem här i Sverige kan jag säga, nej tvärtom så skulle vi gärna exportera lite regnväder till Kalifornien om det vore möjligt för här vet vi inte hur vi ska få stopp på regnet.

  Nåja Lennart vi har alla våra problem och du kan i alla fall trösta dig med att Aftonbladet tycker att du bor på jordens viktigaste plats. Det negativa här är möjligen att du kanske inte kan se artikeln utan ett s.k. PLUS-abonnemang.

  1. Lennart

   Bosse, Tack för länkarna! Jo det är torrare än på tusen år sägs det och det märks verkligen.

   Peter Kadhammar känner jag till, han brukar göra s.k. road shows med en fotograf till USA med jämna mellanrum. Han talar med folk, rapporterar i största allmänhet och fångar lokalfärger som inte alltid är synliga i Sverige.

   Jag håller nog med om att Silicon Valley är en av världens viktigaste platser. Men det är samtidigt litet missvisande för Silicon Valley är beroende av IT-ingenjörer, kunskap och kapital från mängder av andra platser.

Comments are closed.