Politik

Twitter släpper Periscope, spännande realtidsvideo för dina följare på Twitter

Jag har använt Meerkat på Android i ett par veckor och skrivit om det, och gillar den, även om den uppenbarligen ännu inte är riktigt mogen. Strömmande video är nästa stora grej på den mobila webben, något som alla vi som har använt svenska Bambuser redan känner till.

Det nya med Meerkat och Twitters egen Periscope som just släpptes för Android – den finns redan i en iOS verson – är att dom båda är kopplade till Twitter. Så när jag startar min sändning så kan mina följare på Twitter få ett SMS som de kan klicka på för att omedelbart se min video. Precis vart de här två apparna är på väg är aningen svårt att veta, men dom är kul att leka med och kommer säkert att utvecklas i rasande far.

Roberto Baldwin skriver på Engaget: Twitter finally launches Periscope for Android

Periscope for Android is here. Twitter’s new streaming app contains many of the same features found in the iOS version, but with a few Android exclusives. In addition to more granular notification controls than found in the iPhone version, there’s a new “return to broadcast” feature that helps get viewers back to a stream after being interrupted by a phone call, text or other pesky distraction.

The notification setting includes the ability to opt in or out of alerts when a followed user goes live, shares a broadcast or when a user gets a new follower. The alert settings are global instead of on an individual user basis. So if you turn off alert for when followed users go live, you won’t be alerted if any of the folks you follow start broadcasting.

The Return to Broadcasts feature places a notification on the Android home screen when viewing a feed is interrupted by a call or other item. When the viewer is done doing what ever it is that stopped them from watching a feed, they tap the alert and the app loads the feed they were previously watching.

Det är ibland litet si och så med uppkopplingen och man vara beredd på att sändningen avbryts. Men så är det med all ny teknologi.

Som sagt, de här två apparna kommer nu att utvecklas i rasande fart och förhoppningsvis göra Twitter litet mer spännande än den är idag.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Video,Appar