Politik

Videorevolutionen når Facebook, hur kommer samhället att förändras?

facebook

Vi befinner oss i början av ett gigantiskt skift från text och bild till video. Något som kommer att förändras hur vi kommunicerar med varandra. Det här skiftet har pågått en längre tid, men har nu accelererat i takt med att USA får bättre mobiler och bredband. Så att Facebook nu också omfamnar video kommer inte som någon direkt överraskning.

Och att samhället redan håller på att förändras av hundratals miljoner dagliga videon ser vi bl.a. på hur allt fler av polisens dödsskjutningar i USA nå fångas på video och ger en helt ny bild av polisen. Som nu själva har utrustat sina poliser med videokameror.

Brian R. Fitzgerald skriver i Wall Street: Facebook Unleashes a Raft of Live-Video Updates

Facebook Inc. on Wednesday unveiled a raft of updates designed to get more of its billion-plus users to create and watch live video.

The company is attacking live video on several fronts, introducing new tools for users while working with media companies and celebrities to generate videos. In some cases Facebook is paying outsiders to post videos on the network. Recode earlier reported Facebook was willing to pay for content.

Facebook is using the Groups and Events pieces of its software to get more people to create and share video. Among the changes: users can now stream live video to select people such as family, instead of all followers, and live video can be folded into events. This will allow a parent to stream video from a dance recital to a small group, for example, while a celebrity can talk to followers from a concert stage.

Så videontsunamin kommer att fortsätta och ge oss bättre sätt att kommunicera. Vilket är mycket spännande. Och för den som vill börja med sina egna videon så är allt man behöver en aldrig så blygsam mobil eller kamera och ett YouTube-konto.

Pressklipp:

USABloggen på Twitter

Fler inlägg om Kalifornien