Politik

Rubbad, Donald Trump, Jake Turx och bombhoten mot amerikanska synagogor

När Donald Trump under sin märkliga presskonferens, som mest liknade en av Fidel Castros presskonferenser på 70-talet, fick en fråga från en amerikansk ortodox-judisk reporter om ett växande antal bombhot mot amerikanska synagogor, så gick Trump i taket. Varför då, jo därför att i dagens USA så handlar allt om den store ledaren.

CNN har detaljerna om Trumps märkliga utbrott. Trump tells Jewish magazine’s reporter to ‘sit down,’ blames anti-Semitism on ‘the other side’

Och som Trump redan vet så parar han sitt stöd för fortsatta Israeliska bosättningar på Västbanken och slutet på drömmen om en stat för palestinierna med sitt stöd för den högerextrema Alt-right rörelsen.

Samtidigt skriver brittiska Guardian om hur Trumps lojalister gillar vad de ser i Vita Huset. Trump loyalists stand by their man – but the resistance is taking root

Pressklipp DN

11 thoughts on “Rubbad, Donald Trump, Jake Turx och bombhoten mot amerikanska synagogor

 1. San

  Det snackas alldeles för mycket om dessa “rostbältsväljare” som röstade på Trump. Hur många av de 63 miljoner som röstade på honom utgjordes av dessa, 5-10 miljoner?

  En lika stor grupp, om inte större är alla medelklass och övre medelklass utanför städerna, som har bra jobb och är beroende av en fungerande global ekonomi för att de ska kunna betala huslång och barnens skola. De kommer inte att bli glada om ekonomin börjar gå dåligt och de har dessutom aldrig älskat Trump, de hade förmodligen 10 andra kandidater som de hellre röstat på.

 2. San

  Att ekonomin skulle bli sämre och arbetslösheten högre i rostbältet talar knappast för att Trump sitter kvar, då skulle många av de som häll för näsan men röstade på honom vända honom ryggen. Typ vit förorts medelklass utan för Philadelphia.

  Det enda som talar för att Trump vinner 2020 är,

  1) Att det klarar av att införa än mer restriktioner för att rösta, inte helt otänkbart men det ska också gå igenom Högsta Domstolen.
  2) Att Demokraterna splittras i två kandidater, även det möjligt och hände i praktiken 2016. Men oftast är sammanhållningen bättre när man är i opposition, t.ex de som röstade på Trump trots allt.

  Å andra sidan är enkelt att hitta många anledningar till att Trump inte sitter kvar efter 2020, kanske inte ens till 2020.

  1) Han orkar helt enkelt inte. Trump är van vid att skrika på folk och få som han vill. Det är en sak att skrika på en polsk hantverkare och släpa honom till domstol för att slippa betala ut lön, Trump njuter av att förnedra folk på det sättet. Tyvärr är det inte lika enkelt som president, då motståndarna är av en annan kaliber. Så han avgår frivilligt.

  2) Han hybris gör att han går för långt, frågan är om han inte redan gjort det. Att Harward tackade nej till att ta över efter Flynn är kan vara ett tecken på att något är på gång.

  3) Att han inte lyckas uppfylla sina löften. Genom åren har de flesta som gjort affärer med Trump lämnat med en besk eftersmak. När/Om jobben inte kommer tillbaka till rostbältet så kan de nog vända sig mot honom.

  4) Energin i amerikanska val ligger alltid hos de som är arga, så vann demokraterna 2006 och 2008, så vann republikanerna 2010, 2014 och 2016. Trump vann mycket knappt, 70-80000 röster fördelat på tre delstater blev avgörande. Då röstade ett rekordantal på ett “tredje parti”, Gary Johnson och Jill Stein (samt Ewan McMullin). rumps väljare älskar honom det är sant, men hans väljare är inte i majoritet, de är inte ens fler än Clintons väljare, men lägger man till Gary Johnson och Jill Stein så var det 72 miljoner som inte röstade på Trum och 63 miljoner som gjorde det.

  5) Sen finns så klart bubblan att det skär sig mellan Trump och Ryssland. Dossiern verkar trots allt finnas .

  1. Lennart Post author

   San, tack för en mycket bra kommentar om ett mycket viktigt ämne. Ett ämne som givetvis kommer att bli avgörande för USA:s och världens framtid.

 3. H2

  Christer, det är sant men numera kallar jag honom Washington-Bob. Hörde för att i Vegas är oddsen endast 4 ggr pengar på att W-B inte klarar ett år som president. Låga odds

  1. Lennart Post author

   H2, tyvärr är jag övertygad om att Trump att sitta i åtta år eftersom hans anhängare avgudar honom och han kommer att köra med en enda lång valkampanj från nu till 2020. Han kommer att sitta säkrare än Obama gjorde. Kan den prognosen vara fel? Givetvis, men jag tror inte det. Orsaken är att automatiseringen kommer att fortsätta och friställa miljoner mer vita i Rostbältet.

   1. Christer W

    Det kan gå fortare än väntat när trump gör sorti från vita huset, för framtiden är alltid ett oskrivet blad.
    Det behövs kanske bara några rejäla inrikestavlor så är situationen annorlunda och folks missnöje.
    Automatiseringarna av produktionen kan leda till att många av hans proselyter blir besvikna på honom genom att han ALDRIG kommer kunna återtillsätta de försvunna arbetstillfällena.
    Det som H2 pekar på, ironiska öknamn är förödande för den utpekade eftersom de undergräver hans förtroende och ställning hos folk. Blir det allmänt att han ljuger som B-B så slutar folk lyssna på honom.

    1. Lennart Post author

     Christer, det är helt riktigt att man aldrig vet hur framtiden kommer att se ut. Samtidigt kan man beräkna vad som är mest sannolikt. Som att om Trump får behålla hälsan så kommer republikanerna att gå starkt framåt i Senaten om två år. Vi vet också från historiska paralleller att de som röstade fram Trump aldrig kommer att bryta med honom, oavsett hur få jobb han skaffar åt dom. Han är deras frälsare, en unik person i USA:s historia som pratar direkt till dom.

     Så trots att vad som helst kan hända så är det troligaste idag att Trump kommer att sitta i åtta år och driva USA i fördärvet.

 4. Christer W

  Och likt förbannat är han farligare att underskatta, han har makt till skillnad mot B-B som hade sin herre att tillfredsställa.

 5. H2

  Mannens uppträdande slår utan vidare Baghdad-Bobs presskonferanser. Baghdad-Bob var ett geni jämfört med denne man

Comments are closed.