Politik

Blockchain-teknologin nu mogen nog för allvarligt användande

Att blockkedjan eller Blockchain som man säger på engelska nu håller på att bli mogen nog att använda inom den globala handeln, inom sjukvården, inom administration och på alla de myriader områden där man använder transaktioner av olika typer, står nu helt klart. Man behöver bara googla på Blockchain för att se att så är faller.

Nathaniel Popper och Steve Lohr skriver i New York Times om IBMs stora projekt med Walmart: Blockchain: A Better Way to Track Pork Chops, Bonds, Bad Peanut Butter?

The blockchain — the buzzy, bewildering technology behind cryptocurrencies like Bitcoin — is starting to be applied to real-world problems like tracking pork chops, shipping containers and footwear with a speed and security not currently possible. The IBM-Walmart partnership is one of the biggest practical tests to date.
Continue reading the main story
Related Coverage

At its heart, blockchain simply refers to a bookkeeping method that “chains” together entries so that they are very difficult to modify later. It provides a way for large groups of unrelated companies to jointly keep a secure and reliable record of their transactions.

Jag skrev tidigare i veckan om Den spännande nya affärs-teknologin Blockchain mognar och tar plats på löpsedlarna och nu kommer alltså ytterligare ett bevis på hur viktig Blockchain håller på att bli.

Jag tar för givet att det också finns svenska företag som börjar använda Blockchain. Är det någon som vet?