Politik

Grönt ljus för luftföroreningar i Donald Trumps USA. Med katastrofala konsekvenser för den globala uppvärmningen

Allt som Obama har strävar efter ska rivas upp och slängas i närmaste dike i Donald Trumps grotesks USA. Nu är det dags att ge grönt ljus till bilfabrikanterna att sluta oroa sig för federala lagar mot luftföroreningar. Och om det betyder växande antal fall av lungcancer och USA och resten av världen så oroar det inte Donald Trump och hans anhängare det minsta. För det finns ingen luftförorening och den globala uppvärmningen är bara en myt.

Coral Davenport skriver i New York Times Trump to Undo Vehicle Rules That Curb Global Warminh

The Trump administration is expected to begin rolling back stringent federal regulations on vehicle pollution that contributes to global warming, according to people familiar with the matter, essentially marking a U-turn to efforts to force the American auto industry to produce more electric cars.

The announcement — which is expected as soon as Tuesday and will be made jointly by the Environmental Protection Agency administrator, Scott Pruitt, and the transportation secretary, Elaine L. Chao — will immediately start to undo one of former President Barack Obama’s most significant environmental legacies.

During the same week, and possibly on the same day, Mr. Trump is expected to direct Mr. Pruitt to begin the more lengthy and legally complex process of dismantling the Clean Power Plan, Mr. Obama’s rules to cut planet-warming pollution from coal-fired power plants.

The regulatory rollback on vehicle pollution will relax restrictions on tailpipe emissions of carbon dioxide and will not require action by Congress. It will also have a major effect on the United States auto industry.

Hurra för det nya USA!

10 thoughts on “Grönt ljus för luftföroreningar i Donald Trumps USA. Med katastrofala konsekvenser för den globala uppvärmningen

 1. Christer W

  Lennart, det är inte invandringen som ligger bakom bostadsbristen. Den fanns redan innan men blev ännu värre.
  En av de andra orsakerna är den exploderade bostadsrättsmarknaden som har skapat ohederliga allianser av t.ex. sådana som bevakar och gör allt för att deras bostadsrätt ska stiga i värde. Dessa allianser går ut på att bromsa utbyggnaden av hyresrätter eftersom de minskar värdeutvecklingen och kan sänka priset vid en försäljning. Bolagen vill inte heller binda upp sig ekonomisk i hyresrätter 40 – 60 år framåt, de vill helst sälja nyproduktionen INNAN den är färdig, de vill inte ha några egna kostnader.
  Att köpa en bostadsrätt är dessutom mycket märkligt, det enda folk köper är rätten att bo i den men inte att äga lägenheten, det gör föreningen.

  1. Lennart Post author

   Christer, tack för rättningen. Så hur gör unga människor som måste ha någonstans att bo i dagens Sverige?

   1. Christer W

    De bor i andra hand, källarlokaler, oattraktiva butikslokaler, hemma hos föräldrarna, kolonistugor, f.d. verkstäder, etc.
    Inte så sällan delar flera unga villor och bostadsrätter genom att hyra dem till fruktansvärda överpriser. Ägarna får då sina lån finansierade och ökad förmögenhet.

     1. San

      Eftersom lönerna är högre i SF, så är nog andelen av vad en ung stockholmare får betala i hyra av lönen ungefär det samma som i SF. (har inga siffror på det, men det är såpass mycket att det inte går att leva på i innerstan)

      Nu ska det ju sägas att man skulle kunna leva någonstans på pendellinjen eller längre ut på tunnelbanan med långa pendlingstider, vilket yngre stockholmare verkar vara förbannat osugna på att göra. Kan inte SF så bra, men jag inbillar mig att kollektivtrafiken är bättre i Stockholm än i SF.

     2. Lennart Post author

      San, problemet med att pendla in till San Francisco är hur man tar sig till och från pendellinjen. Själv tar det mig fyra timmar tur och retur att ta mig till och från jobbet i San Francisco. Ingenting som håller i längden.

     3. San

      Men att invandringen skulle hindra någon som har råd att bo i Silicon Valley från att köpa en bostad varsomhelst i Sverige är nog något av det dummaste jag har hört.

      Vi bor i Jersey City två tunnelbanestationer utanför Manhattan och skulle med enkelhet kunna sälja vår brownstone och ha råd att köpa något motsvarande i Stockholm med pengar över och då råkar jag veta att San Fransisco är dyrare än New York.

     4. Lennart Post author

      San, Christer har rättat mig, det är inte invandringen som driver upp priserna på den svenska bomarknaden utan andra faktorer.

      Sen om någon som har råd att köpa en villa i Silicon Valley har råd att köpa en i Sverige beror bl.a. på om man är ensam ägare till villan i Silicon Valley. 🙂

 2. Linda

  Jag hoppas fortfarande att han bli avsatt men om det inte kommer att hända är läget väldigt osäkert. Det kan bli bara 4 väldigt kaotiska år men detta kan också komma att gå illa på riktigt på ett sätt vi inte har sett de senaste 70 åren eller så. Om jag var du skulle jag förbereda mig på att i värsta fall flytta tillbaka till Sverige eller till Canada..

  1. Lennart Post author

   Linda, det finns ingen som helst chans att republikanerna skulle rösta för att avsätta sin egen president, ingen chans som helst. Tyvärr.
   Jag vill absolut flytta tillbaks till Sverige. Men det är inte så enkelt med bostadsbristen på grund av den stora invandringen.

Comments are closed.