Politik

Resebloggen, vi flyger från Malindi till Nairobi i Kenya

En viktig skillnad mellan idag och igår är att man på 50 och 60-talen bara hade en vag aning om hur världen utanför det egna landet såg ut.

Det började förändras på 50-talet med den svenska charterindustrin som dock mest handlade om bussresor till Europa. Min pappa, t.ex. som inte var intresserad av att resa, hade varit i Norge, Finland, Danmark och England och slutligen Italien när han dog fyllda 69.

Men det var inte bara det, trots att det fanns reseskildringar så gav dom knappast någon inträngande bild av olika länder, speciellt i Asien, Afrika och även Sydamerika. Och på den tiden fanns det faktiskt fortfarande upptäcktsresanden, något som dagens ungdomar inte ens skulle förstå vad det är.

Idag har min tre-månaders sondotter redan varit i New York och Hawaii(!), och kommer säkert att ha sett det mesta av världen när hon är i tonåren. Liksom de flesta svenska tonåringar. Men inte som amerikanerna, som är betydligt mindre beresta och därför ofta inta har en aning om hur man lever i t.ex. EU.

Själv blev jag väldigt intresserad av Kenya under de två veckor jag tillbringade där i tjänsten. Och lägger därför ut två videon om hur man flyger från Malindi vid indiska oceanen till Nairobi och hur Malindi ser ut.

Flygvideon är intressant för den visar något jag fick upp ögonen för i Nairobi, nämligen att flyget i Afrika är helt modernt. Något jag inte hade väntat mig. Samtidigt så håller mobiltelefonin på att som bekant modernisera Afrika med väldigt fart.


Även tåglinjen från Nairobi till Mombasa håller på att moderniseras och kommer senare i år att bli helt toppmodern.

Skulle gärna återvända till Nairobi, där trafiken är helt obeskrivlig men där de IT-människor som jag träffade kunde lika mycket om den senaste moln-teknologin som jag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *