Politik

Viktigare än Trump, oh nej, Hillary Clinton är tillbaks och demokraterna käbblar i Kalifornien

Det är förståeligt men samtidigt dumt av svenska media att ge Donald Trump spaltutrymme eftersom det dränker ut viktigare nyheter från USA. Som att demokraterna ännu inte har lyckats reformera, förnya och föryngra sig. Och den nyheten, att Hillary Clinton är tillbaks och tänker spela en viktig roll inför nästa års kongressval är den sämsta möjliga nyheten för demokraterna. Som för länge sen har passerat sitt bäst-före datum.

Phil Willon och Seema Mehta skriver i Los Angeles Times: ‘Old school versus new school:’ The battle over who will run the California Democratic Party

pivotal election is underway in California that could push this Democratic stronghold even further left and recalibrate the direction of arguably the most influential state political party in the nation.

Staunchly liberal and pro-union, the top two contenders for chair of the California Democratic Party offer a sharp contrast in style and strategy. Eric Bauman is a bullish, Bronx-born union organizer and the consummate party insider. Democratic organizer Kimberly Ellis is a provocative Bay Area progressive, embraced as the outsider by a wave of Bernie Sanders supporters leading an insurgency against the party establishment.

Om en ny utomstående amerikansk liberal politiker inte sätter upp sitt eget parti som Emmanuel Macron i Frankrike och slänger det geriatriska demokratiska partiet på historiens skräphög så kommer Trumps republikaner att vinna stort nästa år. Oavsett vad Trump har för sig i Vita Huset. För republikanerna tänker inte bryta med sin egen president när man kontrollerar alla tre av maktens pelare.

Jag är säkert på att Mona Sahlin är en snäll och även kunnig människa. Men jag är säkert på att de flesta socialdemokrater skulle få slag om hon plötsligt tillkännagav att hon skulle spela en viktig roll i det kommande valet.

Hillary Clinton är flera gånger värre och betydligt klantigare än Mona Sahlin. Allt hon rör vid blir katastrofala.

Och nu är hon tillbaks i rampljuset och de geriatriska demokraterna käbblar, som vanligt.

Trump sitter i åtta år och det bästa vi kan hoppas på är att demokraterna helt enkelt dör ut och att en ny generation och ett nytt parti tar över någon gång om 50 år kanske. Fy fan.

2 thoughts on “Viktigare än Trump, oh nej, Hillary Clinton är tillbaks och demokraterna käbblar i Kalifornien

  1. Christer W

    Trump, 8 år. Då är Hillary 77-78. Om 4 år är hon närmare senildepardementet än i dag och ej någon formidable kandidat till presidentposten. Jag tror att det stora problemet med henne är att hon till varje pris vill bli us första kvinnliga president, ungefär som Batra som till varje pris vill bli sveriges första kvinnliga statsminister. (även om det tar emot att säga det, tur att Lööf finns för det borgerliga patrasket)
    Men i vilket fall som, i us alltså. Glöm någon Macronliknande man, skaka fram en yngre medelålders tjej med bra replikförmåga, kvickt intellekt och folklig karisma. Sen kan både trump och clinton vandra vidare till de politiska elefanternas kyrkogård

    1. Lennart Post author

      Christer, jag tror inte att Hillary kommer att försöka ställa upp igen. Snarare att hon kommer att vilja se sin kandidst som president. Vilket är illa nog. Hon kommer att splittra det redan splittrade partiet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *