Politik

San Franciscos paradgata Market Street, en av stadens viktigaste gator

Market Street2

Market Street är en klassisk boulevard med breda trottoarer som löper rakt igenom San Francisco, 4.8 km lång. Det börjar vid en stadens andra boulevard, Embarcadero framför Ferry Building in nordöst och löper sen sydväst genom centrum, passerar Civic Center och Castro District, fram till korsningen med Corbett Avenue i Twin Peaks-området.

Market Street1

En promenadgata som delar staden mitt itu. Söder om Market Street, SoMA, är San Franciscos stora vibrerande IT-distrikt, med fler uppstartsföretag än man kan räkna. Vid korsningen Market och Powell kan man ta en av stadens ikoniska kabelvagnar och under Market Street löper BART-systemets tunnelbana.

Market Street2

Och initiativ pågår för närvarande på att förbjuda privatbilism på Market Street helt hållet mellan Franklin och Steuart Streets för att skapa en bättre miljö för bussar, cyklister och fotgängare. Den 11 augusti 2015 förbjöd staden privatfordon från att köra in på Market Street mellan Tredje och Åttonde gatan.

I december 2013 lanserade staden gratis WiFi-internetuppkoppling längs Market Street

Samtidigt gentrifieras San Francisco nu snabbare än någonsin, något som inom några år kommer att göra staden alltför dyr att bo i för alla utom de allra rikaste.

Något som har fått myndigheterna att satsa på överkomliga bostäder för lärare medan en välgörenhetsorganisation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *