Politik

KodakCoin och blockchain hjälper anrika Kodak modernisera sin fotoverksamhet

Kodaks kryptovaluta KodakCoin visar hur en anrik affärsmodell snabbt kan moderniseras med hjälp av Blockchain och s.k. tokens. I det här fallet gör blockkedjan det möjligt för fotografer att snabbt få betalt för bilder som används av kunder.

Jon Fingas skriver på Engadget: Kodak is jumping on the cryptocurrency bandwagon

Kodak’s big film revival isn’t working out as well as planned, which leaves it in a tough spot. How is it going to spark interest and raise a ton of cash in a hurry? Easy — hop on the cryptocurrency bandwagon. The former legend has partnered with Wenn Digital to launch a KodakOne image-rights platform that takes advantage of KodakCoin, a photo-centric virtual currency. In theory, the monetary format creates a reliable photo economy — the distributed trust of blockchain ensures you get paid instantly and securely the moment someone buys your pictures. KodakOne, meanwhile, continuously crawls the web looking for copyright violations.

The initial coin offering debuts January 31st for accredited investors in the US, Canada, the UK and a handful of other countries.

Ett mycket bra exempel på hur Blockkedjan kan användas. Och speciellt intressant att man använder en s.k. Initial Coin Offering (ICO) för att lansera den till investerare.

Dagens Industri tar också upp den här historien:
Kodak lanserar kryptovaluta – aktien rusade 119 procent

2 thoughts on “KodakCoin och blockchain hjälper anrika Kodak modernisera sin fotoverksamhet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *