Politik

En generationsfråga, Bitcoin på campus i USA, och resten av världen.

Medan etablerade och speciellt äldre etablerade finansmänniskor på ett ofta pinsamt sätt visar att dom inte har minsta aning om vad Bitcoin och kryptovalutor är för någonting så flockar ungdomen på USA:s campusar till kryptovalutor som aldrig förr. Man vill lära sig allt om den nya revolutionerande teknologin helt enkelt, som har mängder med användningsområden utanför själva investerandet.

Nathaniel Popper tar upp tråden i New York Times: href=”https://www.nytimes.com/2018/02/08/technology/cryptocurrencies-come-to-campus.html”>Cryptocurrencies Come to Campus
While the price of Bitcoin has dropped since Christmas, the virtual currency boom has shown no signs of cooling off in the more august precincts of America’s elite universities.

Several top schools have added or are rushing to add classes about Bitcoin and the record-keeping technology that it introduced, known as the blockchain.

Graduate-level classes this semester at Carnegie Mellon, Cornell, Duke, the Massachusetts Institute of Technology and the University of Maryland, among other places, illustrate the fascination with the technology across several academic fields, and the assumption that it will outlast the current speculative price bubble.

“There was some gentle ribbing from my colleagues when I began giving talks on Bitcoin,” said David Yermack, a business and law professor at New York University who offered one of the first for-credit courses on the topic back in 2014. “But within a few months, I was being invited to Basel to talk with central bankers, and the joking from my colleagues stopped after that.”

Det var samma sak när Internet kom till byn, och före det teven och radio. Ledsamt nog.

Men Bitcoin och kryptovalutor, för att inte tala om Blockchain som jag själv jobbar med, är som en fontän med mängder med innovationer som alla kommer från Satoshi Nakamotos ursprungliga skrift Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System som släpptes i en diskussionsgrupp på nätet oktober 2008.