Politik

Linus Torvalds tar time out, Seger för kvinnorna i den öppna kodrörelsen.

220px-Linus_Torvalds

I en historisk seger för kvinnorna inom den öppna kod rörelsen så har operativsystemet Linux skapare Linus Torvalds tvingats ta time out för att få bukt med sina rent obeskrivbara svordomsfulla utfall mot bl.a. kvinnorna inom den öppna kod rörelsen.

Linus Torvalds takes a break from Linux | ZDNet https://www.zdnet.com/article/linus-torvalds-takes-a-break-from-linux/

Linus Torvalds shares thoughts on his decision to step away from Linux, the controversy behind the Code of Conduct, and the problems in the Linux community (Jane Wakefield/BBC) http://www.techmeme.com/180929/p4#a180929p4

Något som Linux-rörelsen inte kan se mellan fingrarna på eftersom man vill rekrytera fler kvinnor till rörelsen. Linus Torvalds beter sig precis lika obalanserat mot de män som jobbar med Linux, men dom har länge accepterat hans groteska uppträdande. Och eftersom Linux stöds av många stora företag som vill rekrytera kvinnor till programeringsyrket så har man ställt ett ultimatum.

Som Linus Torvalds nu har tvingats acceptera. Sluta svära eller….

Inte en dag för tidigt.

8 thoughts on “Linus Torvalds tar time out, Seger för kvinnorna i den öppna kodrörelsen.

  1. Bosse

   Christer W: Ja möjligen går min gräns där. Jag är ju ingen renrasig finländare så det kanske är mina mer frökenaktiga svenska gener som gör motstånd 😀

   1. Christer W

    Bosse, finne eller inte, spelar egentligen ingen roll om man använder svordomar. Idag är det olämpligt och onödigt att använda könsrelaterade och nedvärderande ord. Å andra sidan är svordomar som jävlar anamma betydligt svavelosande än järnspikar, men kaffe ju vara som kattpiss.
    Allt har ju egentligen sin betydelse i vilket sammanhang det sägs.

 1. Bosse

  Nu får jag säkert halva Finland på mig men det är ju så att Linus T är från födelsen finländare och det förklarar onekligen en del. I Finland ses det som helt normalt umgänge att svära lite åt varandra. Det är inget som betyder något egentligen och ingen hakar upp sig på det 😀 Fast i alla nationer där man inte är lika stenhårda som i Finland dvs. i stort sett i alla övriga nationer ses det självklart som lite mer stötande.
  Som finnen sa till sina barn när de slogs på nyårsafton:
  “Nu ska ni int hålla på och torrbanka pojkar, fick ni int knivar i julklapp” 😉

  1. Bosse

   Jag hörde också om svensken som skulle ut i krig och fick välja ut tre personer från tre olika länder att ta med sig ut i kriget. Han valde en italienare som kock, en britt som ståuppkomiker för att underhålla honom på kvällarna och en finländare som stridskamrat i själva kriget. Jag ser det som väldigt kloka val. Tyvärr blandades hans val ihop vilket resulterade i att han fick en britt som kock, en italiensk stridskamrat och en finländare som ståuppkomiker. Det blev självklart en fullständig katastrof 😀

  2. Lennart Post author

   Bosse, tack för endast intressant hypotes, men nu har I linus T bott i USA i ett par decennier och hans svordomar är så grova att dom har blivit legendariska.
   Efter att ha sagt det så har jag märkt hur svenskarna nu också har börjat svära allt mer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *