Varumärket Sverige – Page 2 – USABloggen.se

USABloggen.se » Blog Archives Skip to content

5739022728_06457b8300_m-9415411

I sin deckare At Bertram’s Hotel skriver Agatha Christie om hur den åldriga Miss Marple besöker ett hotell på en liten tyst gata i Londons innerstad som hon besökte som ung flicka. Så fort hon har stigit in genom dörren förvånas hon över att ingenting alls har förändrats på 70 år! Allt är sig precis likt, men som den klipska Miss Marple inser så är det inte möjligt. Tiden står inte still, det kan den inte. Samhället förändrats och vi med det.

Continue reading

När Watergateskandalen blossade upp här i USA så var en av de första frågorna som senator Sam Erwin, som utredde skandalen i USA:s KU, senatens Watergate-omission, ville ha svar på: What did the President know, and when did he know it?

När Sverige nu står inför en konstitutionell kris med en statschef som direkt eller indirekt kan ha haft kontakter med svenska kriminella så tiger det officiella Sverige som muren.

Beatrice “fråga inte mig jag vet ingenting” Ask säger ingenting, Fredrik Reinfeldt tittar åt annat håll, Håkan Juholt tiger, från Republikanska Föreningen hörs som vanligt inte ett knyst, endast Lena Olsson, en liten helt oviktig Vänsterpartist i justitieutskottet vågar höja en aldrig så försiktig röst, som man gissar alla kommer att strunta i.

Det här är i sanning en sensation, att så allvarliga anklagelser kan riktas mot rikets statschef utan att någon i officiell ställning reagerar.

Anders Haraldsson skriver i Svenska Dagbladet om Den Ärftliga tronföljdens gissel

Continue reading

5716976795_59ab1f3d1c_m-7747724

Klicka på bilden på fastigheten Nybropalatset i Stockholm som Daniel Westling och Victoria enligt Aftonbladet är intresserade av.

Att dom kungliga ska leva på ett helt annat plan än pöbeln är knappast någon nyhet, men i Sverige har man hittills i alla fall varit försiktig med att inte framstå som alltför pråliga.

Den tiden verkar nu definitivt vara förbi genom det nya tillskottet i familjen Bernadotte, Daniel Westling. Inte nog med att skattebetalarna nu krävs på fem och en halv miljon kronor för hans “utbildning”, nu skriver Aftonbladet att han och Victoria tydligen är på jakt efter en lägenhet på Östermalm för 18,5 miljoner kronor!!!!!

Aftonbladet skriver: Prinsen tog hemlig titt på paradvåning | Nyheter | Aftonbladet

Kronprinsessan Victoria och prins Daniels hem på Haga slott motsvarar ungefär 13 medelstora villor. Nu har prinsen fått upp ögonen för en paradlya i Stockholm. Enligt uppgift till Aftonbladet har han varit på två visningar av en lyxvåning i fastigheten Nybropalatset i Stockholm. Första besöket var i januari i år och då kom Victoria och Daniel dit gemensamt. För två veckor sedan var det dags igen. Då kom prinsen dit i sällskap med sina säkerhetsvakter.

Fem och en halv miljoner till specialundervisning och nu tydligen 18,5 miljoner till en liten paradvåning på Östermalm, det blir trots allt en hel del chipspåsar, speciellt när man kommer ihåg att varken Daniel Westling eller hans fru faktiskt har någon egen inkomst, ja förutom skattemedlen förståss.

Det är endast kungen som har någon roll i författningen och han verkar vara fast besluten att sitta till han stupar, vilket med tanke på Bernadotternas goda hälsa, knappast kommer att bli förrän Victoria är i övre medelåldern.

Så det vore helt naturligt om hon och Daniel frånsade sig apanaget och startade sin egen karriär. Men så är det alltså inte.

Skattebetalarnas syltburk, eller kanske det skall vara chipspåse, är oändligt stor och har man bara börjar äta och ser hur lätt det är att få regeringen att godkänna ständigt stegrande utgifter, så är det inte så konstigt att man fortsätter, nästan som ett barn som vill se var gränsen går.

Länkar:Kungafamiljens hemsida

[tags] Republikanska Föreningen,Bernadotte, Bertil Hult Victoria mutbrott, Gunnar Stetler, Hovet mutor, Kronprinsessan och USA, Kronprinsessan Viktoria och USA, Kungahuset, Kungahuset och USA, Kungen och USA, Mutskandal Hovet, President i Sverige, Prinsessbröllopet, Rojalister i Sverige, Royal wedding Sweden, Swedish royal family, Swedish royal wedding, USA och Kungen, Varumärket Sverige, Varumärket Sverige i USA, Victoria Mutbrott, Victoria och Daniel,Daniel Paradvåning, [/tags]

4663144956_5624daaa2f-6284323

Ännu ett klavertramp av kungafamiljen, den här gången i Polen, det blir allt svårare att hålla räkning på dom alla, och frågan måste idag ställas hur mycket längre Sverige har råd att låta familjen Bernadotte som nu mest liknar Jönssonligan, sitta kvar på tronen.

Låt mig berätta. För en månad sen besöker jag min tandhygienist som frågar var jag kommer ifrån. När jag svarar Sverige ler hon brett och säger “jag äääälskar Stieg Larssons böcker, jag har läst dom allihop, dom är underbara”.

Stieg Larsson är en del av det svenska varumärket, tillsammans med H&M, Ikea, Spotify, Skype, Låt den Rätte Komma In osv, det varumärke som representerar Sverige utomlands och som lockar företagare, kapital och turister till Sverige.

Att nu Sveriges statschef och hans fru öppet prackar ner på det svenska varumärket och det till på köpet utomlands, borde vara skäl för omedelbart avsättning. Minsta knatte vet att så uppträder inte en representant för Sverige.

Ola Söderlind skriver i Affärsvärlden om kungaparets senaste märkliga klavertramp: Kungen sågar Stieg Larssons Sverige-skildring

Stieg Larssons Millenium-trilogi har rönt stora framgångar världen över och satt Sverige på kartan. Men kung Carl XVI Gustaf är inte nöjd med den bild som böckerna ger av Sverige. – Larssons böcker är hemska, säger han till Gazeta Wyborcza.

– Jag är förvånad över att han har fått en sådan framgång. Det kanske beror på att Sverige inte tidigare har associerats med en sådan kriminell värld som Larsson skriver om. Jag är inte glad eftersom Larssons böcker är hemska snarare än glädjefulla, säger kungen enligt Gazeta Wyborcza enligt Expressen.

Drottning Silvia håller med.

Sverige måste helt enkelt avsätta familjen Bernadotte och ersätta den med en modern och inte minst demokratiskt vald statschef efter Finländsk, Isländsk och Tysk modell.

En person som är representativ, som vet hur man uppför sig, som vet hur man håller tal och minglar, som inte enbart tänker på kaffeflickor och som inte sätter upp hela sin familj på apanaget så att dom kan leva på skattebetalarnas medel livet ut.

En statschef är en person man alltid kan lita på, som aldrig någonsin trampar i klaveret, som en garvad skådespelare om man så vill.

Efter drottningens bisarra uppträdande i New York och efter det märkliga kravet på fem och en halv miljoner kronor i extra skattemedel för Daniels “utbildning” så kommer nu det här.

Det här är helt enkelt vägs ände för kungafamiljen, så här kan det ínte hålla på längre.

[tags]Republikanska F?reningen,Bernadotte, Bertil Hult Victoria mutbrott, Gunnar Stetler, Hovet mutor, Kronprinsessan och USA, Kronprinsessan Viktoria och USA, Kungahuset, Kungahuset och USA, Kungen och USA, Mutskandal Hovet, President i Sverige, Prinsessbröllopet, Rojalister i Sverige, Royal wedding Sweden, Swedish royal family, Swedish royal wedding, USA och Kungen, Varumärket Sverige, Varumärket Sverige i USA, Victoria Mutbrott, Victoria och Daniel,Kungen Stieg Larsson[/tags

5321929791_c6fd281a21_m-8657100

Den folkkära Bernadottefamiljen har också en annan, mörkare baksida som har läckt ut i pressen de senaste månaderna. Som i bästa Mellanösternstil så är allt frid och fröjd så länge som folket ställer upp och okritiskt hyllar fursten och hans familj. Men så fort som kritiska röster höjs så förvandlas de breda leendena till något helt annorlunda:

DN skriver i en vad jag kan se anonym artikel om hur “vänner till” kungafamiljen med olaga hot försökte stoppa utgivningen av den kritiska “Kungaboken”: Hot och smutskastning vapen mot “kungaboken”

Allvarligare än bokhandelns motstånd menar förlaget att försöken från kungahusets vänner att skrämma författare och förlag till att inte ge ut boken var.

– Man anlitade den förre polischefen Tommy Lindström för att få boken stoppad, säger Kristoffer Lind.

På ett möte hotade Lindström förlaget med att säkerhetspolisen, som kritiseras i boken, skulle avlyssna dem och starta smutskastningskampanjer mot förlaget under lång tid framöver.

– Lindström var anlitad av några ur kungens vänkrets. Mötet var obehagligt, säger Lind.

Man hade trott att både polis och regering skulle vilja utreda så allvarliga anklagelser mot en så framstående person, men tydligen inte, Beatrice Ask verkar inte intresserad.

Nu kommer nya liknande anklagelser mot kungafamiljens anonyma “vänner”, Anders Johansson skriver i Aftonbladet: Nya bevis: Kungens vänner förhandlade med undre världen | Nyheter | Aftonbladet

Nya bevis mot kungens vänner – anlitade ”undre världen” för att tysta Markovic Kungens närmaste vänner anlitade ”gudfadern” Milan Sevo och hans ”livvakt” Daniel Webb för att tysta nattklubbsägaren Mille Markovic. Aftonbladet kan i dag avslöja att allt finns dokumenterat i inspelade samtal – som ska återges i en kommande bok. – Nu finns det indikationer på att kungens vänner vill stoppa boken, säger författaren Nuri Kino.

Jag skriver med avsikt “vänner”, för statschefer brukar veta hur man gör för att inte själv dras in i såna här härvor. En diskret viskning, en nick, ett ord i någons öra. Ingenting som kan härledas eller bevisas.

Men eftersom kungens vänner alla finns inom Noppe-gänget så vore det onekligen enkelt för polisen att utreda de här anklagelserna. Kanske dom är falska, men vittnesmålen från det första fallet är synnerligen detaljerade och, verkar det, realistiska.

Men givetvis, eftersom statschefen och hans äldsta dotter och även hennes man tydligen står ovanför lagen och därför inte kan fällas vad dom än gör, så kanske det är bäst att vi alla håller tyst, för vårt eget bästa.

Axplock från den nordiska pressen:

Helsingborgs Dagblad: Nyheter,Helsingborgs Dagblad: Nyheter

Länkar:Kungafamiljens hemsida

[tags] Republikanska Föreningen,Bernadotte, Bertil Hult Victoria mutbrott, Gunnar Stetler, Hovet mutor, Kronprinsessan och USA, Kronprinsessan Viktoria och USA, Kungahuset, Kungahuset och USA, Kungen och USA, Mutskandal Hovet, President i Sverige, Prinsessbröllopet, Rojalister i Sverige, Royal wedding Sweden, Swedish royal family, Swedish royal wedding, USA och Kungen, Varumärket Sverige, Varumärket Sverige i USA, Victoria Mutbrott, Victoria och Daniel [/tags]

[print_link]

5503905019_98c0f42e91-9334662

Så här många miljoner får jag

Hovets, dvs Kronprinsessan Victorias krav på miljonbelopp till prins Daniel Westling Bernadotte, hertig av Västergötlands fortsatta utbildning har lett till höjda ögonbryn inte minst på DN:s debattsida där över 500 personer har kommenterat, de flesta negativt.

Vilket bara visar att Jantelagen fortfarande florerar bland de breda massorna i Sverige. För vem kan avundas prins Daniel några miljoner kronors utbildning när kungafamiljen drar in hundratals miljoner till den svenska statskassan varje år genom sitt ideella arbete, för vilket de inte tar ut ett öre i ersättning?

Så vad ska utbildningen handla om? Mina sagesmän inom Hovet, Säpo, FRA, Svarta – förlåt Vita Havet, Rojalistiska Föreningen och Beridna Högvakten har förmedlad följande topphemliga information:

1) Prins Carl Philip, Prins Daniels svåger, är Kapten i svenska krigsmakten och har tydligen enligt mina sagesmän och kvinnor, tvingat Daniel att göra honnör, titulera prinsen “Kapten”, polera hans stövlar och inte sätta sig förrän C.P. sätter sig, på familjemiddagarna på Drottningholm. Victoria har länge tryckt på för att prins Daniel ska utbildas till minst Konteramiral. En sådan utbildning,som varar tre och ett halvt år, kostar som de flesta säkert inser, rätt mycket pengar.

Nu kommer utbildningen att förkortas för Prins Daniel som har ett mycket upptaget schema och istället för tre och ett halvt år kommer prinsen att gå igenom en accelererad utbildning på fyra timmar, ja tre timmar om man inte räknar i lunchen. Hans arbetslivserfarenhet anses kompensera för den uteblivna utbildningen.

Efter utbildningen kommer prins Daniel att leda Första Ubåtsflottiljen i Karlskrona som kommer att förflyttas till Bysjön utanför Ockelbo.

Kostnad: 2 miljoner kronor. Till själva utbildningen anslås 2 000 kronor och till den efterföljande lunchen, dit alla nu levande och även döda Konteramiraler ska inbjudas: 1,998 miljoner.

2) Utbildning i fredsbevarande verksamhet i Verbier i Schweiz.
Kronprinsessan Victoria kräver att prins Daniel tilldelas Nobels Fredspris för 2011. För det krävs specialutbildning i fredsbevarande verksamhet i det mångkulturella Schweiz.

I utbildningen ingår hur man stiftar fred (2 timmar), hur man tar emot Nobels fredspris (40 timmar) och hur man umgås på den efterföljande Nobelmiddagen (40 timmar).

Kostnad: 3 miljoner kronor

3) Språkutbildning

Prins Daniel Westling Bernadotte, hertig av Västergötland, talar vad man vet, inga utländska och ytterst få inhemska språk. För att göra det möjligt för prinsen att konversera med ledande internationella politiska ledare som lady Gaga och Paris Hilton så kommer prinsen att genomgå en gedigen språkkurs i Monaco på Rivieran i slutet av Oktober.

I utbildningen ingår elementär Esperanto (3 timmar), Engelska för prinsar (2 timmar), Skånska(2 timme).

Lunch på Kasinot i Monte Carlo: (20 timmar).

Kostnad: 2 miljoner kronor

4) Konversation

Prins Daniel Westling Bernadotte, hertig av Västergötland anses inom Hovet inte ha de sociala färdigheter, den snorkighet och de kunskaper man väntar sig av en medlem av den absoluta gräddan av den svenska överklassen.

För att slussa in prinsen bland de internationella kungliga ska Hovet nu anställa en mycket kort sufflör som på sin höjd, om ni ursäktar vitsen, når upp till prinsens knän och som ska stå alldeles bakom prinsen. Prins Daniel behöver enbart röra på läpparna så sköter sufflören resten.

Kostnad: 5 miljoner kronor per år

Att Hovet nu har bantat ner sina krav till enbart 5,5 miljonervisar hur medvetna man är om de svåra ekonomiska problem och den höga ungdomsarbetslösheten som Sverige nu brottas med.

Trots detta så grasserar alltså Jantelagen i DN. Förhoppningsvis kommer Justitieminister Beatrice Ask snart att lägga sina lila kort på bordet och föra fram ett lagförslag där all kritik och även allt skämtande om Kungafamiljen olagligförklaras.

[tags]Republikanska Föreningen,Bernadotte, Bertil Hult Victoria mutbrott, Gunnar Stetler, Hovet mutor, Kronprinsessan och USA, Kronprinsessan Viktoria och USA, Kungahuset, Kungahuset och USA, Kungen och USA, Mutskandal Hovet, President i Sverige, Prinsessbröllopet, Rojalister i Sverige, Royal wedding Sweden, Swedish royal family, Swedish royal wedding, USA och Kungen, Varumärket Sverige, Varumärket Sverige i USA, Victoria Mutbrott, Victoria och Daniel,[/tags]

[print_link]

5321929791_c6fd281a21_m-8657100

Man kan säga vad man vill om Carl Gustav Bernadotte, han gillar kaffeflickor och älgar, i den ordningen. Han tillbringar oräkneliga kvällar på Noppes och till skillnad från sin farfar som var arkeolog så verkar han helt sakna intresse för något annat än just kaffeflickor och älgar. Men han har varit billig i drift och inte ställt till med några större skandaler.

Hans äldsta dotter Victoria är något helt annat. Hon har armbågar som är vassa som rakblad och ett som det verkar, omättligt lyx- och penningbegär.

CG är den ende i familjen Bernadotte som har några som helst officiella uppdrag: att inviga riksdagen (en timme per år), att vara ordförande i utrikesnämnden (en timme per år) och att hälsa på diverse ambassadörer (säg 20 timmar totalt). Trots att han som påven och Kim Jong Il och fram till nyligen arabiska diktatorer, kommer att sitta tills han dör, dvs minst 25 år till, så har Victoria, hittills i alla fall, vägrat att yrkesarbeta. Istället kommer hon av allt att döma att leva på skattebetalarnas medel livet ut.

Men inte nog med det. Hennes man skattefinansieras nu också, och med allt större belopp, trots att det inte finns den minsta orsak i världen till varför han inte kan försörja sig själv. Ovanpå den kräver nu Victoria att Daniel ska få en eller flera miljoner i skattemedel för att “utbilda sig!”.

Som Richard Aschberg skriver i Aftonbladet om det synnerligen märkliga kravet: Hovet vill ha mer pengar. Kungen begär pengar för att prins Daniel ska utbildas | Nyheter | Aftonbladet

Kungen vill ha mer pengar av skattebetalarna. Han har fått påökt två år i rad och Aftonbladet kan i dag avslöja att han nu vill ha en höjning av anslaget med ytterligare 5,5 miljoner kronor. I budgetunderlaget till finansdepartementet begär hovet mer pengar för både löner och säkerhet. Får kungen igenom sina krav kommer han att få 127,7 miljoner i anslag nästa år. Det är en ökning med nästan 12 procent på tre år. Hovet beskriver i brevet till finansdepartementet sin verksamhet att det har varit mycket arbete med kronprinsessans bröllop och att prins Daniel i år fortsätter med sin specialutbildning för att klara sin nya roll. Det är en mängd områden som en ny medlem av kungafamiljen behöver introduceras i. Det är ett brett introduktionsprogram, säger hovets överintendent Jan Lindman. Hovet har de två senaste åren fått påökt med totalt 8 miljoner per år för kronprinsessparets representation och för driften av Haga slott. Det är ett av skälen till att vår verksamhet expanderar. Kronprinsessan och prins Daniel har mycket engagemang nu, säger Jan Lindman.

Kronprinsessan och prins Daniel har mycket engagemang. Men det är inte riktigt sant. För grundlagen ställer inga som helst krav på någon annan än C.J. De här engagemangen är saker de hittar på själva, som redan sköts av regeringens olika departement och som aldrig någonsin utvärderas.

De senaste åren har Victoria alltså fått åtta miljoner ovanpå de miljoner som lades ner på hennes “sagobröllop” som gick på 20 miljoner kronor, av vilka skattebetalarna fick stå för hälften. Och ovanpå det kommer de bidrag som Victoria tydligen får från Bertil Hult, som t.ex. den skandalomsusade bröllopsresan för vilken Victoria anmäldes för mutbrott och nu senast tydligen en gratisresa till Kina. Allt som sedan återbetalas genom kunglig PR. Vilket är möjligt eftersom Reinfeldt-regeringen har förklarar att både Victoria och Daniel står ovan lagen, precis som C.J.!

Efter Jasminrevolutionen i Tunisien och Egypten har allt mer uppmärksamhet riktats på hur ledare och dynastier i odemokratiska länder manövrerar för att behålla makten.

John Barry och Christopher Dicke skriver i Newsweek How Dictators Maintain Their Grip on Power – Newsweek

Just about every Arab country is ruled by a family whose paramount goal is to stay in power. With the curious and very particular exception of ultrasectarian Lebanon, there’s no history of leaders stepping down voluntarily, nor has there ever been. In the 1950s and ’60s, a coup d’état was the most common way to change a government: 55 were attempted between March 1949 and December 1980, and roughly half succeeded.

Syrienkännaren professor Josh Landis skriver på sin blogg om hur miljoner människor i arabvärlden revolterade mot försöken att införa dynastier, dynastier som på många sätt liknar Bernadottedynastin: Syria Comment

Repression, poverty and a general lack of freedom and democracy are the root causes of the Arab revolts. But the family successions being prepared were the frustrating signs that nothing would change. ‘People saw it as a symptom of the lack of democracy,’ says Marina Ottaway, director of the Middle East program at the Washington-based Carnegie Endowment think-tank. ‘Here were these regimes trying to perpetuate themselves even after the death of the current strongman.’ ‘It was one of those things that really touched the dignity of Egyptians,’ says Michael Wahid Hanna, a fellow at the New York-based Century Foundation. They saw it as an affront ‘ ‘What is this? We’re not Saudi Arabia, we’re not a monarchy.’

I Arabvärlden ledde det som bekant till revolution men i Sverige fortsätter det rent sjukliga fjäsket som om ingenting hade hänt. Och nu trots arbetslöshet och ekonomiska svårigheter kommer alltså mer krav på statskassan!

Dagens Nyheter skriver om Victorias krav på mer pengar ur statskassan: Hovet begär mer pengar – DN.SE

Hovet äskar också mer pengar för både löner och säkerhet, skriver Aftonbladet. Om begäran beviljas kommer anslaget nästa år att uppgå till 127,7 miljoner kronor. De senaste två åren har hovet fått sammanlagt åtta miljoner mer för kronprinsessparets representation och driften av Haga slott.

Ossi Carp skriver i Dagens Nyheter om den modell som även följs av Bernadotte-dynastin:Bakom diktatorn finns en filantropisk fru – DN.SE

Det är hög tid att även svenska folket nu startar en Jasminrevolution och avpolletterar Bernadottedynastin och inför demokrati. Så här kan det inte fortsätta helt enkelt. Det här kommer på sikt att utmynna i rena skatteplundringen.

[tags] Republikanska Föreningen,Bernadotte, Bertil Hult Victoria mutbrott, Gunnar Stetler, Hovet mutor, Kronprinsessan och USA, Kronprinsessan Viktoria och USA, Kungahuset, Kungahuset och USA, Kungen och USA, Mutskandal Hovet, President i Sverige, Prinsessbröllopet, Rojalister i Sverige, Royal wedding Sweden, Swedish royal family, Swedish royal wedding, USA och Kungen, Varumärket Sverige, Varumärket Sverige i USA, Victoria Mutbrott, Victoria och Daniel [/tags]

5379772774_ac4926165b-6462088

[print_link]

Jag är glad att se att jag inte är den ende som ser paralleller mellan hur Nordkorea rapporterar om sin diktator och hur svenska medier och speciellt SVT rapporterar om Victoria Bernadotte.

Något mer förljuget, inställsamt och rent sjukt fjäskigt tror jag faktiskt inte finns någonstans utanför Nordkorea.

Fjäsket handlar mest om Victoria som verkar kräva att ständigt stå i händelsernas centrum trots att hon lätt skulle kunna be pressen att ändra ton och trappa ner på de ständigt insmickrande lismandet. Men det gör hon inte.

Varthän hon och hennes man än beger sig så kommenderas skolbarn ut precis som i Nordkorea och det bryter omedelbart ut en “rojalistisk yra” (hörrni ungar, vifta med flaggorna, mera, skrik högre för fan!!!).

Vickan är en världskändis, superintelligent, språkkunnig, välklädd och hon drar in miljardbelopp till den svenska statskassan bara hon visar sig. Vad hon kan, vad hon vet, hur hon för sig. Kvinnor niger och vuxna män gråter öppet när hon visar sig.

Johan Nordström skriver i Aftonbladet om Anna Hedenmo kritk av SVT:s lismande och öppna kungafjäsk som nu nått Nordkoreanska proportioner: SVT gravidbråkar
redan om Victoria
:

Förra årets SVT-bevakning av kronprinsessans bröllop är enligt Anna Hedenmo ett avskräckande exempel.

Morgonprogrammet ”Gomorron Sverige”, årskrönikan ”Året med kungafamiljen” och Ebba von Sydows program ”Det kungliga bröllopet” sågas jäms med fotknölarna.

– Är detta verkligen värdigt en nyhetsredaktion? Och vad väntar oss nu – dagligt baby-extra till frukosten?

Hon drar även paralleller till Nordkorea, men det är att gå för långt, menar SVT:s programdirektör Jan Axelsson.

Sverige är faktiskt ett demokratiskt land. Hur gärna Victoria än vill stå i centrum så behöver varken SVT eller tidningarna spela med. Och om man nu absolut måste rapportera om familjen Bernadotte så måste man faktiskt göra det objektivt och inte som i Nordkorea. Inte ord om kaffeflickor, nazistpappor eller någonting som på det minsta sätt stör den bild som familjen Bernadottes mäktiga mediamaskin vill förmedla via “hovexperter” och “hovreportrar”.

Sverige behöver sin egen Jasminrevolution, så här kan det inte fortsätta, det här är faktiskt rent sjukt. Vad är det som får garvade journalister och TV-folk att bete sig som om de bodde i en diktatur? Det här är någon slags masspsykos som vi måste vakna upp från.

[tags]Republikanska Föreningen,Bernadotte, Bertil Hult Victoria mutbrott, Gunnar Stetler, Hovet mutor, Kronprinsessan och USA, Kronprinsessan Viktoria och USA, Kungahuset, Kungahuset och USA, Kungen och USA, Mutskandal Hovet, President i Sverige, Prinsessbröllopet, Rojalister i Sverige, Royal wedding Sweden, Swedish royal family, Swedish royal wedding, USA och Kungen, Varumärket Sverige, Varumärket Sverige i USA, Victoria Mutbrott, Victoria och Daniel[/tags]

5321929791_c6fd281a21_m-8657100

Det är den 12:e juli 1789 och den franske kejsaren Louis XVI frågar sin rådgivare François Alexandre Frédéric, duc de la Rochefoucauld-Liancourt om de rykten om oroligheter i Paris han har hört betyder att en revolt är på gång. Svaret, två dagar innan Bastiljen stormas, har blivit historiskt, “Non, sire, c’est une révolution.”

Det är inte en uppretat folkmassa som kommer att driva familjen Bernadotte från Drottningholm, utan något så fundamentalt som Internet, nätet som ger oss alla tillgång till information från världen alla hörn. Internet och dagens sociala nätverk är nämligen inte nådiga mot maktpyramider, som vill stå utanför, som bara vill vara med på sina egna villkor, speciellt inte mot sådana som inte anpassar sig till det nya informationssamhället.

2010 blev ett rekordår för Republikanska Föreningen som inte bara värvade ett rekordstort antal medlemmar utan som också förde en in-your-face-kampanj mot familjen Bernadotte och alla de speciellt privilegier som familjen har skaffat sig.

Det är lätt att underskatta den blide och artige Per Ahltin och hans förening, men de har fört en medveten presskampanj som för första gången i svensk historia har gett svenskar över hela världen ett alternativ till alle de fjäskartiklar som vi är vana vid, som nu senast när SVT helt sonika lät en personlig vän till familjen Bernadotte göra ett subjektivt reportage av ren Nordkoreansk modell utan någon som helst kritik mot alla de klaver som Bernadottarna har trampat i under året: Kungens vänner bedriver kungapropaganda på SVT – Artikel av Peter Althin mfl – Newsmill

Därför är det högst olämpligt att Carl-Gustaf Bernadottes personliga vän Meta Bergqvist fungerade som projektledare för programmet Året med kungafamiljen. Programmet blev en hyllningsfilm för kungafamiljen och undanhöll väsentliga uppgifter för allmänheten. Varför prioriterar ledningen på SVT goda relationer med kungafamiljen före public service uppdraget?

Trots att rojalisterna klart dominerar ute i stugorna så ska man inte underskatta effekten av att den mäktiga Bernadottska propagandaapparaten med sina Bernadotte-trogna “hovreportrar”, “kungaexperter” och hyllningsprogram av rent Nordkoreansk modell, nu inte längre får stå oemotsagd.

Varhelst ett nytt hyllningsprogram eller en dyrkande artikel dyker upp, så vet man att om någon dag så kommer den outtröttlige Per Ahltin och republikanerna med svidande kritik.

Och precis som republikanerna i Frankrike på 1700-talet, så har republikanerna i dagens Sverige tiden på sin sida, för Familjen Bernadottes problem är att de inte kan och inte vill anpassa sig till den informationsrevolutionen som sveper världen, där man väntar sig att alla ska vara med och delta i debatten.

Internetsamhället är en meritokrati som varken respekterar titlar eller medaljer. Det är vad du kan och bidrar med som gäller, inte vilken familj du tillhör.

Victoria finns inte på Twitter, inte på nätet bland folket, hon syns inte, hörs inte. Hon har visserligen en Facebooksida som har nära 2500 följeslagare, men Victoria skriver själv ingenting på sin Facebooksida, hovet har lagt ut några bilder, det är allt. Victoria tiger.

De rojalister som skriver på Facebooksidan skriver saker som:

Min Prinsessan hej ! jag ständigt ber för dig och allt din familj ! Gud välsigna dig och Prins Daniel. Ni är så fina och vackra båda två! Det är en glädje att se Er! Jag önskar Kronprinsessan och Daniel all lycka i livet!!

Vi ha den vackraste prisessan i världen 🙂 keep on your good work, princes Viktoria 🙂

Här har vi problemet ett nötskal.

Republikanska Föreningen har nära 5000 medlemmar på Facebook och skillnaden mellan de två sidorna kunde inte vara större. Victorias sida kunde lika gärna ligga i Nordkorean och vara tillägnad Kom Jong-un.

Men alla kungligheter är inte som familjen Bernadotte. Jordaniens Rania Al Abdulla har 1,411,477 följeslagare på Twitter och två heltidsanställda personer som sköter hennes Twitter-konto. Men familjen Bernadotte har stängt dörren till sin bunker, speciellt efter alla skandalerna under 2010 och vägrar att komma ut.

I filmen the Wizard of Oz finns det en mäktig trollkarl som står bakom en förlåt. När man efter ett tag drar undan förlåten visar det sig vara en helt vanlig liten obetydlig gubbe.

Informationsrevolutionen håller på att dra undan förlåten från familjen Bernadotte och som vi redan har sett under 2010 så har strålkastarljuset inte varit nådigt mot de i högsta grad mediokra Bernadottarna.

När det uppenbarade sig att Silvias far hade varit nazist så valde Silvia att trivialisera det hela trots att regering och myndigheter har satsat stora belopp på att informera dagens unga just om nazismens faror. För familjen Bernadotte deltar inte i debatten även om det skadar dom själva.

Det märkliga är att vad Silvia gjorde efter programmet. Hon skickade ett personligt brev till TV4:s vd Jan Scherman till hans hemadress, med ett högst häpnadsväckande påstående: Drottningen: Jag blev jämförd med nazistisk bödel

Efter Kalla Faktas granskning av drottning Silvias pappa, Walther Sommerlath, kritiserades drottningen för att ha mörkat sin fars förflutna. Många menade att Silvia tagit för lätt på sin fars engagemang i nazi-Tyskland, och att hans roll i förföljelsen av judar varit mycket större än Silvia tidigare velat medge.

Kring jul mottog TV4:s vd, Jan Scherman, ett brev med kungligt sigill och undertecknat “vänliga hälsningar Silvia”, till sin bostad. – Jag blev milt sagt förvånad, berättar Scherman för Aftonbladet.

I brevet skriver drottningen bland annat: “Det är inte lätt att svälja att bli likställd med Adolf Eichmann i TV4:s Kalla Fakta”.

Familjen Bernadottes stenhårda krav att bli särbehandlade, att fortsätta att behandla medierna som sina egna hovmedier där informationen enbart går uppifrån och ner och där ingen kritik av något slag får förekomma, precis som man har gjort i alla år, kommer att leda till monarkins fall snabbare än de flesta tror.

Familjen Bernadottes har med all tydlighet visat att man inte har något att säga, att man inte vill och inte kan medverka i den allmänna debatten. Man vill leva kvar i en idag svunnen värld där undersåtarna djupt bugande och under djupa hovnigningar mottar de kungligas nåde.

Problemet för familjen Bernadotte är att Sverige idag allt mer består av högutbildade människor som är vana vid att det är vad man kan och inte vem man är som räknas.

Så Per Ahltin och Republikanska Föreningen har all anledning att citera François Alexandre Frédéric, duc de la Rochefoucauld-Liancourt igen och igen: nej Ers Kunglig Höghet, det här är inte en revolt, det är en revolution.

Axplock från den nordiska pressen:
Resumé: Nyheter

[tags] Republikanska Föreningen,Bernadotte, Bertil Hult Victoria mutbrott, Gunnar Stetler, Hovet mutor, Kronprinsessan och USA, Kronprinsessan Viktoria och USA, Kungahuset, Kungahuset och USA, Kungen och USA, Mutskandal Hovet, President i Sverige, Prinsessbröllopet, Rojalister i Sverige, Royal wedding Sweden, Swedish royal family, Swedish royal wedding, USA och Kungen, Varumärket Sverige, Varumärket Sverige i USA, Victoria Mutbrott, Victoria och Daniel [/tags]

5298583902_0b349651cf-3005599

Kungen, med skräck i blicken, ser zombierna närma sig

[print_link]

En orsak till att det är så givande att blogga är att man får en helt unik insikt i dagens ofta helt bisarra Sverige, för att inte tala om USA.

En fråga som i ärlighetens namn är så gott som helt oviktig i dagens Sverige är frågan om familjen Bernadottes märkliga privilegier. Alla svenska statschefer under det kommande 2000-talet, så långt framåt vi överhuvudtaget kan blicka, utan undantag kommer att bli utsedda från medlemmar i den pyttelilla familjen som knappast är känd för att utmärka sig på något som helst sätt, allra minst intellektuellt, hur många generationer man än går tillbaks i tiden.

Det märkliga är att ett för mig förvånande stort antal prominenta svenskar är intensivt, glödhett, frenetiskt, engagerade för den i sanning grådaskiga familjen och om någon kritiserar någon av dom för någonting så brister alla fördämningar för dessa annars så lugna människor. Resultatet blir härdsmälta, emotionella utbrott av säregna proportioner inför öppen ridå. Något som sannerligen annars inte är vanligt i det lugna Sverige där de prominenta sedan barnsben får lära sig att uppträda lugnt och sansat.

Det här är i sanning förvånansvärt eftersom det trots allt inte handlar om tonårsflickor som plötsligt får syn på Lady Gaga, utan om medelålders stadgade människor, män och kvinnor i staten med höga löner som av någon underlig psykologisk orsak har ett nästan religiöst engagemang för familjen Bernadotte. Om de liknar något så är det de amerikanska kristna fundamentalister som råkar i extas när de får se George Bush, Elvis eller Jesus på en rostat brödskiva.

Nu senast har alla emotionella fördämningar brustit för advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg som i tidskriften Advokaten har gått till ett märkligt frontalangrepp mot alla dem som vågar kritisera familjen Bernadotte så att fradgan stänker över stora delar av Östermalm och om ni ursäktar vitsen, delar av Kungsholmen: För pressetik i tiden

Först får media kritik för att man har uppmärksammat en “urusel bok” om Sveriges hårt arbetande stadschef, en man som inte alls som jag själv trodde tillbringar sin tid på Noppes och andra inneställen kring Stureplan med sina kaffeflickor eller ute i skogarna med sina älgar, utan istället är känd för sitt “sedan lång tid mycket starka engagemang i miljöfrågor”:

Att det utges skräplitteratur och skandaljournalistik kan man inte göra något åt. Man kan bara avstå från att köpa den. Men hur TV4, SVT, radio och särskilt Expressen valt att genom sina publiceringar okritiskt göra sig till marknadsförare av en i alla hänseenden urusel bok förtjänar ändå att diskuteras. Hur är det till exempel möjligt att TV4 i sin marknadsföring av boken som sanningsvittne inbjuder en man vars ”claim to fame” tycks grunda sig på att han dömts för bland annat förberedelse till utpressning. Kanalens
tittarsiffror behöver säkert förbättras. Likaså kvällstidningens försäljningssiffror. Men, är det detta som (seriös) tv och dagstidningar med ambitioner ska ägna sig åt?

Sedan tar Anne Ramberg till storsläggan mot alla som vågar ta upp det faktum att Silvias far var medlem i det tyska Nazistpartiet. Att avslöja dolda nazister brukade vara det noblaste en journalist kunde syssla med, men nu är det plötsligt tabu, i alla fall när det gäller förfäder till familjen Bernadotte, där det liknas vid att man delar ut hugg i ryggen med smutsiga fickknivar.

Drottningen har, enligt den allmänna uppfattningen, gjort stora och viktiga insatser för att leva upp till de krav som medborgarna rimligen kan ställa på monarkin. Hennes ideella insatser för utsatta barn kan omöjligen föranleda annat än beröm. Angreppet på hennes far som ett led i strävandena att angripa statsskicket ligger långt utanför det rimligas gräns. Låt den mediala debatten höja sig från en nivå där man delar ut hugg i ryggen med smutsiga fickknivar.

Fan också, där ser man vad som händer när man inför massdemokrati. Om pöbeln bara hade tagit sig tid att tvätta de där jävla fickknivarna så vore det kanske OK, men nu après nous, le Déluge.

Det faktum att Silvia har gjort “ideella insatser för utsatta barn” har mig veterligen ingenting med hennes pappas medlemskap i nazistpartiet att göra. Ett barn kan inte ställas till svars för eventuella brott som dess föräldrar har begått och föräldrarna kan inte heller åberopa insatser som deras barn har gjort för att få sina straff mildrade. Något man trodde att en framstående jurist skulle vara medveten om.

Frågor kring Nazistperioden och Förintelsen har varit mycket framskjutna under de senaste två decennierna både i Sverige och Tyskland. När det nu uppenbaras att Silvias pappa var partimedlem så är det helt naturligt att det uppmärksammas i svensk press.

Att en ledande svensk jurist kallar avslöjandet av tidigare okända nazister för “hugg i ryggen med smutsiga fickknivar” är sensationellt, men tyvärr rätt typiskt för det glödheta och helt okritiska engagemang för familjen Bernadotte som förvånansvärt många inom etablissemanget av någon för mig helt okänd anledning verkar ha.

Enligt svenska advokatsamfundets generalsekreterare är kritik av familjen Bernadotte inte kritik utan “angrepp”: (“Om man till exempel anser att kungens sedan lång tid mycket starka engagemang i miljöfrågor eller drottningens stora insatser för barn, liksom kronprinsessans och hennes systers initiativ för sjuka och handikappade barn

är olämpliga kan man givetvis angripa detta”).

Ja det är besvärligt när pöbeln som uppenbart inte borde åtnjuta några som helst rättigheter, faktiskt har rätt att “angripa” kungahuset. Förhoppningsvis kommer advokatsamfundet att snart sätta stopp för det.

Ett annat lika märkligt exempel är medeltidshistorikern Dick Harrisom som jämförde boken Carl XVI Gustaf. Den motvillige monarken med medeltidens häxprocesser: Samma argument som under häxprocesserna

Det finns andra exempel som alla visar hur helt vanliga människor plötsligt förlorar fattningen när familjen Bernadotte utsätts för den minsta lilla kritik.

Den enda vettiga förklaringen annat än masshysteri kan kanske hämtas från Seth Grahame-Smiths bästsäljare från 2009: Pride and Prejudice and Zombies, m.a.o. Kungafamiljen och zombier. Alla andra förklaringar är alltför långsökta för att vara troliga.

Axplock från den nordiska pressen:

SvD – Senaste nytt,VG RSS, Dagen.se – Stora nyheter, Dagen.se – Stora nyheter

[tags]Bernadotte, Bertil Hult Victoria mutbrott, Gunnar Stetler, Hovet mutor, Kronprinsessan och USA, Kronprinsessan Victoria Nobelpriset, Kronprinsessan Viktoria och USA, Kungahuset, Kungahuset och USA, Kungen och USA, Mutskandal Hovet, President i Sverige, Prinsessbröllopet, Republikanska Föreningen, Rojalister i Sverige, Royal wedding Sweden, Swedish royal family, Swedish royal wedding, USA och Kungen, Varumärket Sverige, Varumärket Sverige i USA, Vicoria, Vicoria Liu Xiaobo, Victoria Liu Xia, Victoria Mutbrott, Victoria och Daniel, Kungafamiljen och Zombier, Anne Ramberg Kungafamiljen[/tags]

[print_link]

5291345276_7d21de6c17-8366869

För dom av oss som beundrar, dyrkar och rent av avgudar den väldisciplinerade och hårt arbetande kungafamiljen för det pampiga och helt osjälviska sätt på vilket den med sitt glassiga kändisliv kring Stureplan sätter glans på vår egen grådaskiga och helt oviktiga tillvaro, så har 2010 varit ett veritabelt glansår.

Var ska vi börja?

Givetvis med prinsessbröllopet den 19:e juni, ett bröllop som aldrig verkade vilja ta slut, som flåsande fyllde varenda spaltmillimeter med beundrand eoch helt okritiska artiklar av nästan nordkoreansk modell – timme in och timme ut i månader.

Och sedan den rent orgiastiska klimaxen med hundratusentals hysteriskt flaggviftande
människor från hela världen, ja eller i varje fall några tusen från centrala Stockholm, som kantade Stockholms gator för att hylla sin prinsessa och hennes högst alldaglige, folklige, litet småtråkige fästman. Så fort han blivit både kunglig och adlig så slutade han omedelbart jobba och övergick till att, liksom sin gemål, låta sig försörjas av de hårt arbetande och idag tyvärr allt oftare arbetslösa skattebetalarna.

Vars öppna kärlek till det nygifta paret genomsyrade hela den svenska folksjälen.

Och sen, hur fortsätter vi? Ja kanske med den överdådiga bröllopsresan i USA och Söderhavet, som höll på att sluta i domstol sedan det visades att den betalats av en privatperson. Nu lyckades rojalistiska jurister snabbt stämma i bäcken och stopp mutanklagelserna och förklara både kronprinsessan och hennes nyblivne gemål straffria och omutbara för all framtid.

Och till den kan vi lägga ett Haga som krympte nästan lika snabbt som Palestina inför kronprinsessans aggressiva bulldozers. Ingen fjäril syns tyvärr längre på Haga, men med tanke på de hundratals miljarder kronor som kungafamiljen sägs dra in till statskassan varje år genom sina utlandsresor, så är det dom sannerligen väl unnat. Dom kan gärna få hela Norrmalm och delar av södra Uppland med, liksom Stralsund på 30 år om så behövs.

Den allmänt dyrkade kungen, en av Sveriges i särklass mest beundrade män, förlänades under hösten en historisk hyllningsbok: Carl XVI Gustaf : den motvillige monarken av Thomas Sjöberg, Deanne Rauscher och den snabbt avskedade Tove Meyersom, som kunde avslöja att kungen trots sin tilltagande ålder och sitt allmänt likgiltiga, ointresserade, slappa och nonchalanta förhållningssätt till allt som inte handlar om lättskjutna älgar och ännu en kväll på Noppes bar, faktiskt fortfarande har ett libido som kan driva dussintals s.k. kaffeflickor vilda.

Kungens och hans vänners intensiva engagemang för unga kvinnor vann gehör bland de riktigt breda lagren i vårt svenska folkhem.

Svenska språket tillfördes samtidigt hela två nya termer, kaffeflicka och att vända blad, ett bevingad ord som nu redan har blivit en del av vårt odödliga svenska språk.

Prinsessan Madeleine emigrerade till USA för att jobba ideellt på nöjesön Manhattan och lämnade många brustna hjärtan efter sig, bl.a. hennes tidigare pojkvän, den virile Jonas Bergström och den käcka norskan Tora Uppström Berg, nu persona nongrata i Sverige och långt upp på FRA:s avlyssningslista.

Prins Carl Philip, som fyllda 31, ännu inte riktigt vekar ha funnit sig själv och som tydligen inte har tjänat en enda dags uppehälle hittills i sitt liv, har en charmig ny flickvän, Sofia Hellqvist, som även hon säkert kommer att förgylla vår tillvaro och för vilken vi gärna betalar ut ännu mer skattemedel.

Victoria och Daniel reste till Kina precis när Liu Xiaobo fick Nobelpriset men passade sig noga för att INTE visa sitt stöd för vare sig honom eller hans fru, för att inte irritera den kinesiska regeringen. Icke-demokrater brukar ju hålla varandra om ryggen.

Sen får vi inte glömma Drottningen, vars far sent om sider visade sig tillhöra Nazistpartiet under Andra Världskriget, något som satte litet extra piff på kungaåret även om det inte i stort förändrade Andra Världskrigets historieskrivning.

Men den märkligaste överraskningen under hela kungaåret, något som slog ner som en mindre clusterbomb i det annars så trygga folkhems-Sverige, var att den annars så tråkige och okarismatiske kungen, som har svårt nog att yttra mer än brutna delar av en aldrig så kort och ogrammatisk mening utan att bli förvirrad, visade sig vara en mästare på att designa sina egna hattar, den ena färggrannare än den andra.

Vilket tyder på att 2011 kommer att bli ännu mer spännande än 2010.

Axplock från den nordiska pressen:

Aftonbladet: Sveriges nyhetskäl, Aftonbladet: Sveriges nyhetskäl, Aftonbladet: Sveriges nyhetskäl

[tags]Republikanska Föreningen, Bernadotte, Bertil Hult Victoria mutbrott, Gunnar Stetler, Hovet mutor, Kronprinsessan och USA, Kronprinsessan Viktoria och USA, Kungahuset, Kungahuset och USA, Kungen och USA, Mutskandal Hovet, President i Sverige, Prinsessbröllopet, Rojalister i Sverige, Royal wedding Sweden, Swedish royal family, Swedish royal wedding, USA och Kungen, Varumärket Sverige, Varumärket Sverige i USA, Victoria Mutbrott, Victoria och Daniel, Victoria Liu Xia, Vicoria , Vicoria Liu Xiaobo, Kronprinsessan Victoria Nobelpriset[/tags]

5203291544_a84b03eae6-1444866

Politiska dynastier blir lyckligtvis allt mer sällsynta. Ett av de få länder som idag har en politiska dynasti, med fruktansvärda konsekvenser, är Nordkorea.

Ian Johnson och Michael Wínes skriver i New York Times om hur Kina undslapp en Korea-liknande politisk dynasti och hur ingen idag där vill att landets statschef skall ärva sitt ämbete: North Korea Relies on China but Resists Advice – NYTimes.com

… China has little interest in seeing a Communist political dynasty take hold. (Many in China think it escaped this fate when the son of the Mao, the founder of the Chinese Communist state, was killed in the Korean War. That left Mao without a clear bloodline successor and power passed to others in the party leaders who moved away from his extremism.)

Det senaste artilleribombardemanget mot den lilla sydkoreanska ön Yeonpyeong ses som ett försök av Kim Jong-IL att hjälpa sin tredje son Kim Jong-Un att ta över makten efter pappa sin och fortsätta Kim-dynastin.

I Sverige behöver Carl Gustav Bernadotte inte bombardera några öar alls eller ens skjuta Djurgårdsfärjan i sank med sin kungliga torpedbåt för att installera sin dotter som tronföljare. Vad som inte anses lämpligt i Kina och de flesta andra länder är helt OK i det odemokratiska Sverige.

Tyska Bild har uppmärksammat de senaste skandalerna kring familjen Bernadotte och det märkliga att skandaler till trots så stöder över 50% av svenska folket ett odemokratiskt statskick: Carl Gustaf “ Der König als Hofnarr – Unterhaltung – Royals – Bild.de

Er muss sehr authentisch geklungen haben, denn in den Umfragen schwedischer Medien liegt der König plötzlich weit vorn. 53,3 Prozent der Online-Leser von „Aftonbladet“ sagen, sie fänden die Worte des Königs „sehr gut, er hat alles gesagt, was es zu sagen gab“. Bei der Boulevardzeitung „Expressen“ äußern 52 Prozent „ein ziemlich großes oder sehr großes Vertrauen“ ins Königshaus, im März waren es nur 34 Prozent.

Mycket av det stödet kommer från familjen Bernadottes makalösa mediakampanj som bl.a. har lyckats intala svenska folket att familjen drar in miljardbelopp till statskassan och att den svenska exportindustrin mer eller mindre skulle kollapsa om det inte vore för alla de jätteaffärer i mångmiljardklassen som den svenska exportindustrin inte skulle klara av utan Carl Gustav och Victorias direkta ingripanden.

Staffan Heimerson skriver i Aftonbladet om sanningen bakom kungafamiljens gigantiska draghjälp åt den svenska exportindustrin: Staffan Heimerson: Vår hovnarr till kung har aldrig sålt en bil

Spelar statsskicket en roll för exporten skulle Finland, som har en president som vi inte kan namnet på, inte kunna exportera flest mobiltelefoner i världen. Mercedes och BMW skulle vara rökta, ty även Tyskland har en president som vi inte kan namnet på. Men varor säljs genom överenskommelser mellan en säljare och en köpare. Faktorer som avgör är varans kvalitet, dess pris, leveransrutiner och personkemin mellan de inblandade. Det är en missuppfattning att omvärldens republiker blir till sig i trosorna om deras land gästas av en kung. Ingenting sådant händer. … det säljer inte en enda telefon eller ett enda lokomotiv. Ingen kung kan sälja X2000 eller kylskåp.

Så var det med den lögnen alltså, men det kommer de svenska rojalisterna knappast att bry sig om.

Staffan Heimersson tar också upp det faktum att den svenska Republikanska Föreningen är så rädd för att på något sätt stöta sig med familjen Bernadotte och de svenska rojalisterna att det mest provokativa man har kunnat tänka sig är att tilldela Lars Ohly ett pris för att han inte gick på prinsessbröllopet tidigare i år. Ett pris som f.ö. fick diskussionsforumet på republikanska föreningen att explodera av indignation.

Kanske Carl Gustav kan sälja några av sina löjliga hattar till Kim Jong-il, han lär också vara intresserad av mode och kaffeflickor.

Axplock från den nordiska pressen:
[tags] Republikanska Föreningen,Bernadotte, Bertil Hult Victoria mutbrott, Gunnar Stetler, Hovet mutor, Kronprinsessan och USA, Kronprinsessan Viktoria och USA, Kungahuset, Kungahuset och USA, Kungen och USA, Mutskandal Hovet, President i Sverige, Prinsessbröllopet, Rojalister i Sverige, Royal wedding Sweden, Swedish royal family, Swedish royal wedding, USA och Kungen, Varumärket Sverige, Varumärket Sverige i USA, Victoria Mutbrott, Victoria och Daniel, Kaffeflickor,Kim Jong-Un, Kim Jong+Il[/tags]

5144931900_e7efa12265-1239223

Ve den som retar upp familjen Bernadotte. Under den polerade ytan, under alla leenden och den kungliga nåden så ruvar en familj som är beredd att använda alla till buds stående medel för att försvara sitt revir.

Och som de senaste dagarnas rojalistiska bredsidor mot boken Den Motvillige Monarken visar så går ingen republikan längre säker på Stockholms gator. Och då får vi inte glömma att dom redan har massavlyssnats av amerikanska ambassaden.

Lèse majesté, författarna Sjöberg, Rauscher och Meyer har gjort något helt oerhört, något som hittills har varit helt förbjudet i Sverige: istället för den vanliga panegyriken så har man har skrivit objektivt om Carl Gustav Bernadotte, som enligt boken visar sig vara en rätt motbjudande medelålders man med en förkärlek för idel festande med mycket unga kvinnor på olika svartklubbar runt om i världen.

Jens Liljestrand skriver i Dagens Nyheter om boken som han kallar nästan parodiskt svammel:Sjöberg, Rauscher, Meyer: Carl XVI Gustaf “ Den motvillige monarken – DN.se

Ett misslyckat grupparbete. Efter en vecka av förhandsspekulationer och massiv mediebevakning undrar många hur intressant ‘Den motvillige monarken ‘ egentligen är. DN:s Jens Liljestrand hittar ett mischmasch av småputtrig biografi, desperat skandaljakt och nästan parodiskt svammel.

Dick Harrison, medeltidshistorikern ni vet, skriver i Svenska Dagbladet att boken är som de medeltida häxprocesserna: Recension: Thomas Sjöberg, Deanne Rauscher och Tove Meyer – Carl XVI Gustaf. Den motvillige monarken (Sakprosa) .

Esther Pollack eldar på i Svenska Dagbladet: På källkritikens lägsta trappsteg | Kulturnyheter | SvD

När ett förlag har en bok som tillfredsställer den journalistiska kommersialismens föreställningar om vad som bör reta allmänhetens skvallergen, ja då vet förlaget att det är helt onödigt att beställa annonser. Istället kan man sända ut pdf-filer med delikata avsnitt om de kända personer som utgör bokens huvudpersoner “ i det här fallet kungen, hans manliga vänkrets och deras fester och möjliga patetiska faiblesse för ‘kaffeflickor ‘ för ett antal år sedan.

Jan Almgren skriver i Svenska Dagbladet om hur Victoria spelar en nyckelroll för svensk exportindustri, en roll som rojalisterna anser är så viktig att hela den svenska exportindustrin skulle kollapsa utan familjen Bernadotte: Par i svensk PR | Näringslivsnyheter | SvD

Kronprinsessan Victoria nickar igenkännande till Jacob Wallenberg som sitter placerad på första bänk. Bakom honom står gräddan av det svenska och finska näringslivet på rad i när kronprinsessparet anländer till Framtidsforumet på Hanaholmen i Finland. Det är McKinsey-konsulter, riskkapitalister, lobbyister och direktörer som vill sola sig i den kungliga glansen. Kronprinsessan är väl medveten om sin betydelse.

Malin Ullgren skriver i Dagens Nyheter om de unga kvinnor som under decennier har fått sitta emellan för kungens och hans polares ‘hälsosamma aptit på livet ‘: Malin Ullgren: Kungaboken handlar om män som inte ser kvinnor som människor – DN.se

För vad biografin faktiskt visar är att det inte handlar om en kung med ‘hälsosam aptit på livet ‘, eller vilka fryntliga omskrivningar vi nu föredrar. Det handlar om en grupp män med en extrem social och ekonomisk samhällsmakt som tillsammans värnar rätten att inte betrakta kvinnor som människor, så vida man inte tillfälligtvis avlar arvingar med dem.

Men vad betyder några unga kvinnor i ett sånt här fall?

Kristoffer Lind, som har gett ut “skandalboken” och som verkligen får vara glad att han inte hamnat i fängelse, skriver slutligen i Dagens Nyheter: För en statschef i en modern, jämställd demokrati är det inte lämpligt att festa i lokaler som ägs av kriminella, att gå på strippklubbar och få unga kvinnor levererade till festerna lagom till kaffet, vilket faktiskt är precis vad över 80% av svenska folket tycker är precis som det ska vara: ‘Kungen ska behandlas på samma sätt som statsministern ‘ – DN.se

Enligt grundlagens förarbeten är statschefens främsta uppgift att vara en ‘samlande representant och symbol för landet ‘. I boken beskrivs hur kungen under många år levt ett festliv, och gett uttryck för en kvinnosyn som står för något helt annat. För en statschef i en modern, jämställd demokrati är det inte lämpligt att festa i lokaler som ägs av kriminella, att gå på strippklubbar och få unga kvinnor levererade till festerna lagom till kaffet. Att kungen agerat på detta sätt har undergrävt förtroendet för hans uppdrag. Han har också genom sitt val av sällskap och miljöerna för sitt festande utsatt sig för risken för utpressning, och försvårat personskyddets möjligheter att utföra sitt arbete.

Familjen Bernadotte omger sig med mängder av “Hovkorrespondenter” och “Hovexperter” som levererar en aldrig sinande panegyriken som mest liknar skriverierna om Kim Jong Il och nu även Kim Jong Un i Nordkorea. Det förekommer aldrig den minsta lilla distans till ämnet, inte den minsta tillstymmelse till kritik. Vi kan t.ex. läsa om Rojalistisk yra i finländska Lahtis med åtföljande “pusskalas” med utkommenderade skolbarn som viftade med tillhandahållna flaggor i bästa Pyongyang-stil. Guuuud vad gulligt. Och detta alltså i DN.

Att skriva objektivt om familjen Bernadotte är som att skriva objektivt om Jesus här i USA, det får man helt enkelt inte göra. Familjen Bernadotte är inte som vi andra, dom är finare, bättre, rikare, intelligentare. Det är därför dom står över demokratin, det är därför som dom står över lagen. Över 80% av svenska folket vill ha det så här. Författarna till “skandalboken” får vara glada att de slipper fängelse.

Axplock från den nordiska pressen:
SvD – Senaste nytt: Ersätt kungahuset med en pr-byrå

SvD – Mest kommenterat: Ersätt kungahuset med en pr-byrå

[tags] Republikanska Föreningen,Bernadotte, Bertil Hult Victoria mutbrott, Gunnar Stetler, Hovet mutor, Kronprinsessan och USA, Kronprinsessan Viktoria och USA, Kungahuset, Kungahuset och USA, Kungen och USA, Mutskandal Hovet, President i Sverige, Prinsessbröllopet, Rojalister i Sverige, Royal wedding Sweden, Swedish royal family, Swedish royal wedding, USA och Kungen, Varumärket Sverige, Varumärket Sverige i USA, Victoria Mutbrott, Victoria och Daniel, Den Motvillige Monarken[/tags]

[print_link]


5144931900_e7efa12265-1239223

Klicka på den Motvillige Monarken

Medan Europa idag är så gått som helt demokratisk så har förunderligt nog påvedömet och en grupp kungahus lyckats överleva och t.o.m. frodas. Varför dessa institutioner inte också har demokratiseras handlar mycket om deras mycket skickliga – och påkostade – användning av moderna PR-metoder. Svenska medier har t.ex. ett helt stall av s.k. “Hovreportrar” vars enda uppgift är att göra PR för familjen Bernadotte.

Men det rent makalösa fjäsket för familjen Bernadotte, som jag själv har bevittnat, blandat med Victorias märkliga politiska tondövhet som på kort tid har lett till anklagelser för mutor, för protester för att hon helt i onödan har styckat Hagaparken, fått skattebidrag för sig själv och sin helt arbetsföre man

och nu senast att hon inte med ett ord nämnde den kinesiske fredspristagaren Liu Xiaobo under sitt besök i Kina, har fått allt fler människor att ifrågasätta varför svenska skattebetalare ska betala för familjen Bernadottes lyxliv och ständiga festande.

Vi har nu t.o.m. för första gången en aktiv Republikansk Förening som visar alla tecken på att fortsätta växa.

Thomas Sjöberg, Deanne Rauscher och Tove Meyers biografi Den Motvillige Monarken Carl XVI Gustav bryter för första gången mot kungafjäsket och presenterar en bild av en helt vanlig, mycket begränsad, djupt isolerad och vad jag förstår från att ha läst utdrag ut boken men ännu inte själva boken, en inte speciellt sympatisk människa.

Helt otidsenliga institutioner brukar ha svårt att hantera en värld där alla har mobiltelefoner med digitalkameror, där alla är på Twitter och Facebook, och där påvar och kungar inte längre kan kontrollera vad folket får läsa i pressen. Där det finns en alternativ press som inte längre kan kontrolleras av “hovreportrar” och hovets PR-apparat. Som bilder på Madeleine Bernadotte rökande utanför en lyxrestaurang vid Stureplan.

Boken Den Motvillige Monarken Carl XVI Gustav är förhoppningsvis ett steg på vägen mot avskaffandet av familjen Bernadottes odemokratiska särställning i Sverige och införandet av ett helt demokratiskt statsskick med en statschef som väljs i demokratiska val.

Axplock från den nordiska pressen:

SvD – Senaste nytt,
Resumé: Nyheter, Resumé: Nyheter, Resumé: Nyheter,DN.se – Nyheter – Toppnyheter,
SvD – Senaste nytt, Expressen: Nyheter, Resumé: Nyheter, Resumé: Nyheter, Resumé: Nyheter

[[tags]Republikanska Föreningen,Bernadotte, Bertil Hult Victoria mutbrott, Gunnar Stetler, Hovet mutor, Kronprinsessan och USA, Kronprinsessan Viktoria och USA, Kungahuset, Kungahuset och USA, Kungen och USA, Mutskandal Hovet, President i Sverige, Prinsessbröllopet, Rojalister i Sverige, Royal wedding Sweden, Swedish royal family, Swedish royal wedding, USA och Kungen, Varumärket Sverige, Varumärket Sverige i USA, Victoria Mutbrott, Victoria och Daniel, Den Ovillige Monarken,Thomas Sjöberg, Deanne Rauscher, Tove Meyer, Den Motvillige Monarken Carl XVI[/tags]

4679733138_78500d126a_m-4160565

Vem fan är Liu Xiaobo?

Kronprinsessa Victoria var alltså i Kina precis när den kinesiske dissidenten Liu Xiaobo tilldelades Alfred Nobels fredspris.

Som representant för Alfred Nobels och Nobelprisets hemland hade det varit helt naturligt för henne att be att få gratulera pristagaren personligen och om inte det, i alla fall be att få träffa hans fru Liu Xia.

Men det gjorde hon alltså inte, och gav därför den kinesiska regimen en symbolisk seger.

Karin Thurfjell skriver i Svenska Dagbladet om Victoria i Kina – nämner inte Liu Xiaobo | Inrikes | SvD

Victoria och Daniel är på ett sedan länge planerat besök i Kina med anledning av världsutställningen Expo 2010 i Shanghai. De har bland annat hunnit med en promenad på kinesiska muren och titta på sommarpalatsen i Peking.

I landet sitter regimkritikern Liu Xiaobo, som i fredags tilldelades Nobels fredpris, fängslad. Victoria och Daniel kommer inte att träffa någon representant för kinesiska staten under sitt veckolånga besök, och inte heller göra något uttalande om Liu Xiaobo. “ Kungafamiljen uttalar sig aldrig politiskt, säger hovets presschef Nina Eldh. Människorättsorganisationen Amnesty driver en kampanj för att Xiaobo ska släppas. Den svenska grenen av organisationen vill att alla som reser till landet som representanter för Sverige, till exempel medlemmar i regeringen eller företrädare för företag, ska ta upp frågor kring mänskliga rättigheter. …

Rojalisterna brukar alltid framhäva att Victoria har tränats för sitt jobb från barnsben, vilket enligt dom ska bara vitsen med att inte ha ett demokratiskt statsskick.

Det är därför svårt att förklara Victorias ständiga tabbar, från den helt kvävande bröllopskampanjen som aldrig till mutmisstankarna kring den storstilade bröllopsresan och nu till den här synnerligen olyckliga incidenten i Kina.

Det är hög tid att avskaffa den helt otidsenliga monarkin, speciellt efter den här tabben, och ersätta den med en demokratiskt vald statschef.

[tags] Republikanska Föreningen,Bernadotte, Bertil Hult Victoria mutbrott, Gunnar Stetler, Hovet mutor, Kronprinsessan och USA, Kronprinsessan Viktoria och USA, Kungahuset, Kungahuset och USA, Kungen och USA, Mutskandal Hovet, President i Sverige, Prinsessbröllopet, Rojalister i Sverige, Royal wedding Sweden, Swedish royal family, Swedish royal wedding, USA och Kungen, Varumärket Sverige, Varumärket Sverige i USA, Victoria Mutbrott, Victoria och Daniel, Victoria Liu Xia, Vicoria , Vicoria Liu Xiaobo, Kronprinsessan Victoria Nobelpriset[/tags]