Varumärket Sverige – Page 3 – USABloggen.se

USABloggen.se » Blog Archives Skip to content

[print_link]

4679733138_78500d126a_m-5481694

Jag vill fan inte inte bli amiral!

I skuggan av valet vimlar dagens Sverige av spännande och ofta tragiska tilldragelser. Här följer ett visserligen fiktivt men ändå trovärdigt cri de coeur från allas vår prins Daniel Westling Bernadotte av Östergötland och Ockelbo med intima bilder från hans liv tillsammans med sin mycket målmedvetna för att inte säga hårdföra fru.

07:00 Vaknar av att Bertil Hult ringer Vickan, dom tisslar och tasslar, somnar om.
08:00 Vaknar igen, vet inte var jag är, somnar om igen.
10:00 Vaknar igen, ringer polarna i Ockelbo. Måste viska för jag får inte ringa Ockelbo. Fan vad jag saknar granskogen
11:00 Ber betjänten klä på mig, får inte klä på mig själv för Vickan. Dricker en vodka.
11:30 Carlota Alfaro, Pegah Anvarian, Max Azria, Laura Bennett, Thom Browne, Bill Blass, Bijan, Dana Buchman, Albert Capraro, Hattie Carnegie, Shawn Carter, Oleg Cassini, Liz Claiborne, Kenneth Cole, Craig Robinson, Laura Dahl, Marisol Deluna, Chloe Dao, Charles David, Perry Ellis, Erin Fetherston, Patricia Field, Eileen Fisher, Tom Ford, Eric Gaskins, Halston, Cole Haan, Uli Herzner, Tommy Hilfiger, Marc Jacobs, Elisa Jimenez, Betsey Johnson, Donna Karan, Anne Klein, Calvin Klein, Mychael Knight, Michael Kors, Derek Lam, Ralph Lauren, Kimora Lee Simmons, Nanette Lepore, Beth Levine, Bob Mackie, Mainbocher, Paul Marciano, Leanne Marshall, Keith Michael, Joyce Michel, Nicole Miller, Isaac Mizrahi, Bibhu Mohapatra, Norman Norell, Todd Oldham, Rick Owens, Patrick Porter, Zac Posen, Lilly Pulitzer, Santino Rice, Lela Rose, Cynthia Rowley, Narciso Rodriguez, Scaasi, Austin Scarlett, Proenza Schouler, Jeremy Scott, John Saldivar, Jeffrey Sebelia, Russell Simmons, Christian Siriano, Kate Spade, Anna Sui, Tere Tereba, Thakoon Panichgul, John Varvatos, Daniel Vosovic, Vera Wang, Stuart Weitzman och Junko Yoshioka skickar tio containrar med modekläder för att sponsra Vickan.
11:45 Bertil Hult ringer Vickan, dom tisslar och tasslar. Vaför är det aldrig nån som ringer mig? Jag saknar gymet.
12:00 Lätt champagnefrukost med kaviar, slätvarsfilé i vitvinssås med räkor och musslor, stekt järpbröst med sallad, gräddsås och svart vinbärsgelé, oxfilé med tryffelsås, gåslever och sparris, rostad ardennerhingst, glassuccé Royal, stekt ål med kastanjer, spettekaka, Grand Marnierparfait och ananassorbet på mandelbotten.
Ingen palt, får inte äta palt för Vickan. Fan vad jag saknar palten.

12:30 Champagne, vin och lunch, vändstekt älgtjur.
13:00 Drinkar och flera ton kaviar.
14:00 Röker cigarrer, dricker Whiskey och pratar älgjakt med kungen.
15:00 Röker cigarrer, dricker absint med drottningen som frågar vem som är Sveriges, Tysklands och sydöstra Brasiliens vackraste kvinna. Dumt nog svarar jag drottningen att jag inte vet. Hon blir ursinnig och hotar att skära av mina ballar med en kirurgkniv från sin privata plastkirurgklinik. Tydligen har hon redan gjort det med kungen och flera hovmän.
16:00 Vickan vaknar, gud hur hon ser ut, vad sjutton har jag gett mig in på,varför svarade jag ja på hennes töntiga frieri? Hälsar på henne, men varför måste jag kalla henne “Ers Kunglig Höghet”? Vickan vill ha en ny sportbil. Måste ringa och se om Ferrari vill ge Vickan en gratisbil. Enda problemet är att då vill både de där odrägliga Carl Philip och Madde också ha en. OK, jag får be om tre.
16:25 Jävlar, nu har kungen får reda på om de tre bilarna, måste be beställa en åt honom också.
16:30 Hjälper Vickan att klä sig. Konstigt att hon inte kan göra det själv? Dricken en Borboun.
17:01 Vickan säger att jag måste be kungen att utnämna mig till amiral. Jag vill inte bli amiral, jag blir sjösjuk i en finnjolle. Men Vickan säger att jag inte har något val. Idag har Carl Philip en högre grad än jag och jag måste göra honnör för honom varje morgon.
17:30 Hjälper Vickan att klä om sig. Hon ändrar sig jämt. Dricker en Margarita
18:00 Läser morgontidningen. Vickan blir ursinnig och och säger be betjänten läsa tidningen åt dig annars lånar hon morsans kirurgkniv säger hon. Dricker två Bloody Mary.
18:01 Bertil Hult ringer Vickan. Dom tisslar och tasslar som bara fan. Tydligen vill Vickan nu annektera hela Hagaparken och delar av Norrmalm.
18:30 Hjälper Vickan att svara på alla hennes tre beundrarbrev. Dricker en Martini.
18:40 Skriver själv 30 beundrarbrev till Vickan som jag sen besvarar.
19:00 Läser 20 modetidningar för Vickan som alla skriver att hon är världens vackraste kvinna. Vet inte om det beror på att dom alla är tryckta på hovets eget tryckeri. Dricker en dubbel-whiskey.

20:00 Med kungen till röjarskiva på Noppes. Kungen tar med sin laddade älgstudsare och ett enormt lösskägg.

24:00 Tillbaks från Noppes i SÄPO-bil utan tak. Tydligen sköt någon galning sönder taket under kvällen. Ingen aning var kungen eller hans älgstudsare har tagit vägen. Minns ingenting.

01:00 Till sängs, luktar krut, låta betjänten duscha mig i morgon. Minns fortfarande ingenting. Frågar SÄPO var Vickan är.

01:30 Somnar, tror jag. Dricker en Martini i sömnen.

[tags]Bernadotte, Bertil Hult Victoria mutbrott, Gunnar Stetler, Hovet mutor, Kronprinsessan och USA, Kronprinsessan Viktoria och USA, Kungahuset, Kungahuset och USA, Kungen och USA, Mutskandal Hovet, President i Sverige, Prinsessbröllopet, Rojalister i Sverige, Royal wedding Sweden, Swedish royal family, Swedish royal wedding, USA och Kungen, Varumärket Sverige, Varumärket Sverige i USA, Victoria Mutbrott, Victoria och Daniel [/tags]

[print_link]

4679733138_78500d126a_m-5481694

Har du sett min nya Porsche?

Hej jag heter Victoria och jag älskar den här Bugatti Veyron som du kan få på Bugattis på Kungsholmen för bara tio miljoner kronor. Men skynda på, om du handlar inom de närmaste 12 timmarna så får du rabatt på 100 kronor och en signerad bild på mig och Daniel framsätet på en av våra Bugattis!

4193582229_daa562f9e1_m-1193992

Ja enligt pressen och Alliansen och t.o.m. det forna arbetarpartiet Socialdemokraterna, så är det nu helt OK för Victoria att ta emot hur många lyxresor och sportbilar i miljonklassen som helst, och sen göra reklam för dom.

[tags]Bernadotte, Bertil Hult Victoria mutbrott, Gunnar Stetler, Hovet mutor, Kronprinsessan och USA, Kronprinsessan Viktoria och USA, Kungahuset, Kungahuset och USA, Kungen och USA, Mutskandal Hovet, President i Sverige, Prinsessbröllopet, Rojalister i Sverige, Royal wedding Sweden, Swedish royal family, Swedish royal wedding, USA och Kungen, Varumärket Sverige, Varumärket Sverige i USA, Victoria Mutbrott, Victoria och Daniel [/tags]

4648350765_007c46637a_m-6721424

När mina barn var små så brukade vi läsa sagor och en av de sagorna som både barnen och jag fortfarande minns är en om ett fattigt och mycket blygsamt par som bodde i ett fattigt litet torp som plötsligt träffade en älva som lovade att uppfylla deras önskningar. Mannen ville ha litet mer mat, en lite större stuga kanske och en smula mer pengar, medan frun snabbt blev girigare och girigare, så girig att älvan till slut fick nog och simsalabim så var det fattiga paret tillbaks i sitt fattiga lilla hus i sina slitna kläder.

En rätt bra analogi till den senaste generation Bernadottar vars hårdfestande livsstil nu inte längre verkar känna några hämningar. De verkar helt ha tagit avstånd från den gamla devisen Noblesse oblige.

Pressuppbådet och det makalösa fjäsket inför prinsessbröllopet verkar ha blivit vad som fick bägaren att rinna över för många svenskar, men inte den enda orsaken.

För första gången i familjen Bernadottes historia har en arvinge nu anmälts för mutbrott och Viktorias hårdhänta framfart när hon helt sonika lät stycka den vackra Hagaparken har också lett till höjda ögonbryn.

Nu friades hon från misstankarna för mutbrott, men hon har inte betalat tillbaks den mycket stora summa pengar som finansmannen Bertil Hult lade ut för att finansiera den bröllopsresa som hon själv och hennes mycket rike far mycket väl hade kunnat betala själv. En alltför uttalad girighet rimmar illa med den svenska modellen, och i det internationella kunskapssamhället är det enda som gäller vad vi kan, inte vem våra förändrar är eller hur mycket pengar vi har. Dagens unga måste jobba och slita som aldrig förr, vilket rimmar illa med familjen Bernadottes eviga festande och det faktum att alla tre och deras gemåler tydligen väntar sig att de kommer att kunna leva på skattebetalarnas medel resten av livet, t.om. ingifta och helt arbetsföra personer som Daniel Westling.

Vilket kan vara orsaken till att Republikanska Föreningen nu syns och hörs som aldrig förr.

Peter Althin och Mona Abou-Jeib Broshammar skriver klarsynt i Svenska Dagbladet om det höga pris vi får betala för att hålla familjen Bernadotte på tronen: Priset för monarkin är demokratiskt förfall | SvD

Medan kungafamiljen får ärva sin makt och sina privilegier måste vi ställa oss frågan om vi vill fortsätta betala med vår demokrati, rättvisa och jämlikhet. Därför är monarkin idag inte bara omodern och förlegad, men också ett hot mot demokratins styrka och öppenhet. Det kungliga bröllopet i somras skapade en debatt om huruvida monarki är förenlig med demokrati. Opinionsundersökningar visar att en större andel av den svenska befolkningen anser att monarki inte är förenlig med demokrati…. Under de senaste tio åren har stödet för att vilja behålla monarkin minskat med 30 procent medan stödet för att vilja avskaffa monarkin har ökat med mer än 100 procent.

Rojalisterna är inte roade. Här är några av de rojalistiska kommentarerna till artikeln:

Någon politiker, ordförande, president eller vad du nu vill kalla honom, kommer knappast ha varken syftet eller styrkan jämfört med det kungen gör. Statsskicket är nog i just det fallet irrelevant, men vaktavlösningen vid Sthlms slott är onekligen mer känd än motsvarigheten – ingenting – i Finland.

…. kungafamiljen fungerar som dörröppnare och vägar in i andra länders maktsfärer. I kölvattnet kan svenska företag få kontakter som är nödvändiga för vårt välstånd i landet.

Peter och Mona jobbar på bra och nu kommer John Tagliabue med en artikel om Republikanska Föreningen i självaste New York Times: Stockholm Journal – Swedish Group Says Monarchy Has Had Its Day – NYTimes.com

so fast has membership in the Swedish Republican Association grown in recent months, rising to more than 7,300 from 2,500 one year ago, …to be sure, 7,300 members is not much in a country of nine million, yet the association’s growth is notable, given that Sweden is riding a monarchist high in the wake of the fairy-tale wedding in June of Crown Princess Victoria, 33, to her former fitness trainer….

Det är intressant att se hur helt aningslös Viktoria verkar vara om hur stötande hennes beteende är, trots att hon ska ha utbildats som blivande statschef i över tio år.

Men växer man upp i en bubbla och bara möter idel fjäskande människor så blir det så här.

Vaktavlösning på slottet och det gamla trötta och rent löjliga argumentet att svenska företag inte kan marknadsföra utomlands utom genom Carl Gustafs försorg, det kommer knappast att räcka för att stoppa de växande kraven från den yngre generationen på att den sista reliken av det odemokratiska Sverige äntligen avskaffas.

Axplock från den nordiska pressen:
[tags] Republikanska Föreningen,Bernadotte, Bertil Hult Victoria mutbrott, Gunnar Stetler, Hovet mutor, Kronprinsessan och USA, Kronprinsessan Viktoria och USA, Kungahuset, Kungahuset och USA, Kungen och USA, Mutskandal Hovet, President i Sverige, Prinsessbröllopet, Rojalister i Sverige, Royal wedding Sweden, Swedish royal family, Swedish royal wedding, USA och Kungen, Varumärket Sverige, Varumärket Sverige i USA, Victoria Mutbrott, Victoria och Daniel [/tags]

[print_link]

4649102730_c4ce5c07d7_m-4033953

Fram till för ett par dar sen så fanns det bara en enda person i landet som var ofelbar och inte kunde åtalas vad han än gjorde och som stod över lagen och det var kungen.

Idag finns det tre personer, kungen, Viktoria och Daniel, inte dumt jobbat!

Vem som helst kan nu plötsligt sponsra Viktoria och Daniel för att t.ex. bli Kunglig Hovleverantör, det går hur bra som helst enligt den nya tolkningen av lagen.

Viktoria kan framträda som talesman för vilka storföretag som helst och det är också det helt OK. Inflytande kostar pengar, kungafamiljen öppnar dörrar, det är så det fungerar och nu är det, i alla fall för tillfället, sanktionerad i lagen.

Om Victoria säger att månen är gjord av grön ost så är den det och ingen kan säga emot. För som påven så är hon ofelbar.

Det är nu fritt fram för allt mer påkostade och företagssponsrade lyxresor jorden runt, för står man över lagen så står man för fan över lagen.

Karin Thurfjell i Svd skriver om mut-skandalen Althin: Enklast vore att byta statsskick

Kronprinsessan Victoria slipper en förundersökning om mutbrott, och åklagaren motiverar sitt beslut med att hon ärvt sitt uppdrag och därför inte ingår i någon av de kategorier som kan begå brottet eftersom hon ärvt sitt uppdrag.

– Det här är ytterligare en uppgift som visar att kungligheter inte åtnjuter likhet inför lagen. Jag kan inte svara på om lagen borde ändras, det enklaste vore att byta statsskick, säger Peter Althin, ordförande i Republikanska föreningen.

Med den nya tolkningen av lagen bakom sig kan Bernadottarna nu ge gasen som aldrig förr: Bernadotte-yra i Örebron

Kungafamiljen anlände till Stjernsunds slott i Askersund i snålblåst och ösregn. Efter att ha lyssnat på körsång passade kronprinsessan och prins Daniel på att prata och skaka hand med åskådarna som samlats. I samband med att det kungliga sällskapet skulle gå in i slottet ställde Victoria och Daniel upp för fotografering. Då passade drottning Silvia på att gå ner till en äldre dam bland åskådarna som överlämnade en bukett rosor.

Det är alltså den här bilden som våra barn får av hur samhället fungerar när de växer upp. Lever man i gräddfilen så behöver inte ens bry sig om lagar och förordningar. Det enda som gäller är vem man känner och hur man kan skaffa sig förmåner och det gör man med pengar.

Lagar och förordningar, dom gäller bara för pöbeln och inte för oss.

Och hur kommer man in i gräddfilen: jo man fjäskar och köper sig in. Välkommen till Sverige 2.0.

Det är pinsamt att se att inte ens efter den här uppståndelsen så har Victoria eller Kungen erbjudit sig att betala tillbaks kostnaderna för lyxresan till Bertil Hult, eller att skänka summan till välgörande ändamål. Varför ska man göra det, står man över lagen så står man för fan över lagen.

Hovet säger att den här historien nu är utagerad, men det är den inte, långt ifrån. Den här historien är långt ifrån slut, den är istället början till slutet för de allt fräckare och alltmer otidsenliga kungafamiljen.

Efter 15 års utbildning till statschef så har Victoria alltså inte den ringaste aning om vad etik betyder. Hon tar för sig och ingen vågar säga emot. Regeringen backar och inte ens Beatrice Ask vågar uttala sig.

Republikanska Föreningen

[tags]: Bernadotte, Bertil Hult Victoria mutbrott, Gunnar Stetler, Hovet mutor, Kronprinsessan och USA, Kronprinsessan Viktoria och USA, Kungahuset, Kungahuset och USA, Kungen och USA, Mutskandal Hovet, President i Sverige, Prinsessbröllopet, Rojalister i Sverige, Royal wedding Sweden, Swedish royal family, Swedish royal wedding, USA och Kungen, Varumärket Sverige, Varumärket Sverige i USA, Victoria Mutbrott, Victoria och Daniel[/tags]

[print_link]

4679733138_78500d126a_m-5481694

Var fan ligger Söderhavet?

Som de brukar stå i början på vissa filmer: alla likheter med figurerna i den här sagan och nu levande svenskar är en ren tillfällighet.

Nu ska jag berätta en saga. Den handlar om en kronprinsessa som bodde östan om sol och västan om måne i ett land som låg nästan precis där Sverige nu ligger. Kanske några millimeter öster eller väster om dagens Sverige, men väldigt nära i alla fall.

Kronprinsessan växte upp i ett stort slott som hette Drottningholm som låg nästan precis där dagens slott med samma namn nu ligger, fast möjligtvis några centimeter längre norrut.

Kronprinsessan hette Victoria men kallades Vickan av sina vänner. Hennes fiender kallade henne för Hennes Höghet Kronprinsessan Victoria. Hennes pappa var kung och kallades allmänt Knugen.

När han inte öppnade riksdagen så sköt han älgar och kvällarna tillbringade han med att dricka öl och berätta älg-historier för sina kompisar i baren på Noppes i hjärtat av Stockholm. Han var en man av folket.

Kronprinsessans mamma kallades av någon oförklarlig anledning för “drottningen”, hon var skön som en dag, i alla fall när hon kom tillbaks från sin årliga resa till Brasilien.

Kronprinsessan som hade begåvats med en haka som gjorde de flesta boxare avundsjuka, hade en syster som såg ut som en riktig prinsessa brukar göra i sagorna och i Hollywood. Så det blev alltså inte många killar över till Victoria.

När Victoria passerade de 30 och började närma sig tidig medelålder så hittade hon äntligen, efter många om och många män, en kille som gick med på att gifta sig med henne.

Du får vad du vill, sade Vickan, bara du gifter dig med mig.

När Viktoria talade om för sina föräldrar att hon äntligen hade hittat en kille som ville gifta sig med henna så tappade dom hakan och drog en kollektiv suck av lättnad som hördes hela vägen ända bort till Norra Ängby för att inte säga Bromma och i vissa fall ännu längre för dom som hade bra hörsel.

När Knugen och Drottningen frågade Viktoria vart bröllopsresan skulle gå så svarade hon utan att tveka “till Söderhavet och USA förståss!”

Nej det blir på tok för dyrt svarade drottningen, kan ni inte nöja er man att resa till Baden Baden eller Berlin eller Budapest eller Borås eller Boston, ja eller Bromma?

NEJ svarade Viktoria och höjde rösten och blev alldeles röd i ansiktet som hon alltid gjorde när hon inte fick som hon ville. Vi ska för sjutton resa till Söderhavet och INTE med nån fånig sällskapsresa heller utan med privatplan och lyxjakt. Och får jag inte det så kommer jag att hålla andan tills jag blir alldeles blå i fejset och svimmar.

Jamen det är alldeles för överdådigt, så mycket pengar har jag inte svarade kungen, som fick betala jättemycket för att komma in på Noppes och ville ha pengar över till en ny älgstudsare till höstens älgjakt, det är ju helt orimligt.

Då hoppar jag ut genom fönstret skrek Viktoria som nu var alldeles scharlakansröd i ansiktet.

Hon reste sig hotfullt ur den pärlemorbeströdda hovstolen.

“Vi befinner oss på första våningen” snälla du svarade den förskräckta drottningen som plötsligt till allas häpnad hade förlorat sin starka tyska brytning och nu pratade felfri svenska.

Då får ni hitta nån som betalar för resan då, skrek Viktoria så att rutorna skakade på Drottningholm med omnejd. Nej kära barn svarade drottningen, det går inte för det är mutor, det vet du väl du har ju skolats till statschef i hela femton år, nu får du lugna dig.

Och då kära små barn, vet ni vad kronprinsessan gjorde då? Jo då slängde hon sig på golvet och sparkade med benen i luften och skrek tills hon blev alldeles blå i ansiktet och fick som hon ville. Som hon alltid hade gjort ända sen hon var liten.

Och så kom det sig att en av Sveriges allra rikaste män som vi kan kalla Bertil Hult fast han egentligen hette något helt annat som är väldigt svårt att uttala, betalade lyxresan som var den mest överdådiga smekmånad som man kan tänka sig, ja ännu mer överdådig. Miljonerna och vinet flödade och Viktoria och Daniel levde lyxliv på privatplan och lyxjakter både i Söderhavet och bland mångmiljonärerna i Colorado i USA, precis som vilka Hollwoodkändisar som helst.

Och Kungen adlade Bertil Hult och förlänade honom hela Norrland – utom Ockelbo förstås – samt Finland på 40 år. Sverige döptes om till Hultsbo och inga svenskar som hette Bertil behövde längre betala skatt.

Och Viktoria och Daniel levde loppan i alla sina dagar och gjorde av med större och större belopp som slutligen överskred hela BNP – tills svenska folket till slut som en man fick nog och införde republik.

Så små barn kan det gå för den som är för girig, även om man är kronprinsessa. I alla fall i sagan och vem vet, kanske också i verkligheten.

Snipp snapp snut så var sagan slut.

Axplock från den nordiska pressen:

DN.se – Nyheter – Toppnyheter,
SvD – Senaste nytt,SvD – Senaste nytt,
SvD – Senaste nytt, SvD – Senaste nytt,SvD – Mest lästa,
SvD – Startsidan

[tags]Kungahuset, Bernadotte, Prinsessbröllopet, Varumärket Sverige, Varumärket Sverige i USA, Kungen och USA, Kronprinsessan Viktoria och USA, Kronprinsessan och USA, USA och Kungen, Kungahuset och USA, President i Sverige, Rojalister i Sverige, Swedish royal family, Royal wedding Sweden, Swedish royal wedding, Victoria Mutbrott, Mutskandal Hovet, Hovet mutor, Victoria och Daniel, Gunnar Stetler, Bertil Hult Victoria mutbrott[/tags]

[print_link]

4679733138_78500d126a_m-5481694

Psst, var är stålarna?

Den huvudorsak som rojalister brukar ange som stöd för den svenska Bernadotte-dynastin är att Victoria från barnsben fostrats i sin kommande roll som Sveriges statschef. Statskunskap, främmande språk, ekonomi, etik, allt som en specialtränad statschef behöver det kan hon redan.

Men även om tidigare generationer Bernadottar faktiskt var folkhemska och blygsamma och inte tog ut svängarna så är dagens hårdfestande kungabarn något helt annorlunda. I ett samhälle med allt högre krav på ungdomen så verkar Bernadottebarnen vara helt nöjda med att leva på apanage-skattemedel och festa sig igenom livet.

Och att mångmiljonresan till Söderhavet och USA inte betalats av pappa kungens miljoner utan av en svenska mångmiljardär som Victoria enligt pressen gett draghjälp åt, ja det verkar hon inte ens ha reflekterar över.

Jessica Balksjö skriver i Aftonbladet:Mångmiljardär lånade ut privatflygplan

Förra året delade de tillsammans ut Bertils pris till en skola i Uddevalla som arbetat för barn med läs- och skrivsvårigheter.

De senaste åren har Bernadottarnas popularitet dalat rätt rejält, hur många känner en rojalist idag, och den här historien kommer att sätta strålkastarljuset på Victoria och Daniel och deras leverne som aldrig förr. Går idel privatjettar, lyxjakter och lyxvillor verkligen hem i stugorna?

Kungen kommer att sitta kvar på tronen i ytterligare ett kvartssekel, Bernadottarna har bra gener, så Victoria och Daniel kommer att vara nära slutet av sina arbetsföra liv innan de tar över. Så varför skaffar de sig inte egna karriärer? Varför uppförs Daniel på apanaget?

Peter Wolodarski skriver på DN:s ledarplats om vad som snabbt har blivit till en oerhört allvarlig förtroendekris för Victoria och hela kungahuset: Svensk aningslöshet :

Ingen lär missunna brudparet glädjen över att precis ha gift sig och få åka i väg. Ändå är det besynnerligt att Sveriges tronföljare låter en svensk miljardär ställa upp med transport och logi under bröllopsresan, när samma person genom sitt utbildningsföretag EF kan ha potentiella intressen av gentjänster. Alla som verkar i näringslivet vet ju att kunglig glans ger skjuts åt affärerna.

Här i USA är presidenten och hans familj väldigt noga med att alltid betala alla privata utgifter ur egen ficka, som nu senast under Michelle Obamas resa till Spanien.

Vad som gör situationen så allvarlig i Sverige är att ingen ens vet om Victoria är åtalbar; kungen är det i varje fall inte. Men i USA kan presidenten ställas inför riksrätt och avsättas, som hände med Richard Nixon.

Efter den här affären så är det viktigare än någonsin att vi inför republik. Trots all utbildning verkar Victoria inte ha den minsta koll på de mycket strikta etiska regler som måste kringgärda ett blivande statsöverhuvud.

Vill vi verkligen ha en blivande statschef med sin alldeles egen sugar daddy?

Axplock från den nordiska pressen:

SvD – Senaste nytt,Sydsvenskan – Nyhetsdygnet,
Aftonbladet: Sveriges nyhetskäl,Aftonbladet: Sveriges nyhetskäl,Expressen: Nyheter,
hd.se – Startsidan,VG RSS,Politiken.dk Seneste nyt,Politiken.dk Seneste nyt

[tags]Kungahuset,Bernadotte, Prinsessbröllopet, Varumärket Sverige, Varumärket Sverige i USA, Kungen och USA, Kronprinsessan Viktoria och USA, Kronprinsessan och USA, USA och Kungen, Kungahuset och USA, President i Sverige, Rojalister i Sverige, Swedish royal family, Royal wedding Sweden, Swedish royal wedding, Victoria Mutbrott, Mutskandal Hovet, Hovet mutor, Victoria och Daniel, Gunnar Stetler, Bertil Hult Victoria mutbrott[/tags]