Dataföretag | Det Progressiva USA – Part 9

Klicka på oDesk
oDesk är ett IT-företag i Menlo Park här i Silicon Valley med en intressant och litet skrämmande affärsidè. Eftersom vi idag har bredbandsuppkoppling mellan de flesta stora industriländer och även till länder som Indien, Kina, Brasilien, Egypten, Sydafrika osv, varför inte göra det möjligt för amerikanska och europeiska IT-företag att hyra in […]

Den sociala nätverkssajten MySpace har hamnat i skymundan av den mer välkända Facebook här i Palo Alto i Silicon Valley. Ryan Kim skriver i San Francisco Chronicle om hur MySpace nu försöker tävla med Apple på musikområdet:Record companies join MySpace in online music venture

MySpace, som redan används för att skapa sociala webbsajter för tusentals musikband och […]

Små trådlösa Internetuppkopplade mojänger som Samsungs Q1 ovan är framtidens datorer. Allteftersom Google och andra dataföretag bygger ut Cloud Computing och datorerna krymper så kommer det trådlösa Internet och små trådlösa mobilbaserade mojänger att bli det sätt som vi accessar webben.

Gårdagens skrivbordsdatorer kommer att finnas kvar, liksom den bärbara dator på vilken jag skriver det […]

Webben är utan tvekan småföretagarens bäste vän. Den hjälper pyttesmå företag i Norrland eller den amerikanska Mellanvästern nå ut till kunder över hela världen, kunder man tidiagare inte kunde nå.

Men många serviceföretag som t.ex. tandläkare eller trädgårdsserviceföretag här i Silicon Valley sköter fortfarande bokningen helt manuellt. Man får ringa upp eller kanske mejla, men de mindre […]

Klicka på Yahoo Shine. När min mamma och damerna i hennes generation så var det alltid för att läsa damtidingarna och skvallra med e andra kunderna. Sen kom de hem och visste allt som var värd att veta, inklusive det senaste politiska skvallret, det som man aldrig fick läsa om i tidniningarna.

Det är intressant men kanske inte […]

Chat har på relativt kort tid blivit en av de viktigaste applikationerna på Webben. Nu försöker en ny generation startupföretag här i Silicon Valley förnya en bransch som inte längre känns lika innovativ som för bara några år sedan.
Vivaty är ett sådant företag, beläget i det fashionabla Menlo Park som har tagit ideer från Second […]

I sin biografi av Pär Rådström “Pär Rådström Ett författarliv” W&W 1990 skriver Johan Werkmäster hur Rådström och hans kompisar spisade jazz på stenkakor mot slutet av Andra Världskriget, skivor som de fick från sjömän som hade kommit från USA med de senaste amerikanska låtarna av musiker som Nat Gonella.
Vi är alla en produkt av […]

Samsung MBP-100. När jag var liten brukade min pappa visa färgbilder på en duk i hallen på Tegnergatan 38 B tvåp trappor upp till höger.

Där satt alla grannbarnen på mina födelsedagar och tittade på dödstråkiga färgbilder som ingen, allra minst jag själv, ville se medan de hojtade efter med gräddtårta och spillde saft och kräktes på […]

Silicon Valleys egen superbloggare Michael Arrington Hur kommer framtidens bloggar att se ut? Vilda och spännande Som Silicon Valleys egen superbloggare Michael Arrington eller mer lågmälda och affärslika och Rafat Ali som driver vad som mest kan kallas en traditionell teknisk affärstidning för höjdarna inom IT-världen?

Kan en blogg ens slå igenom utan en personlighet, utan att vara […]

Klicka på FriendFeed. Paul Buchheit, Jim Norris, Sanjeev Singh och Bret Taylor är alla f.d. Googleanställda som har startat ännu en ny social nätverkssajt här i Silicon Valley. Och FriendFeed, som startades den 25:e feburuari i Mountain View visar hur snabbt nya webbföretag kan slp sig fram här i Silicon Valley.

FriendFeed gör det möjligt att hålla […]