Mobile Internet | Det Progressiva USA – Part 10

Klicka på bilden Släng skrivbordet och din gamla stationära dator, ut på stan med din iPhone, den mobila webben håller på att ta över våra liv.

Tre Seattle-killar, som ursprungligen kommer från Silicon Valley, driver Urban Spoon , ett pyttelitet startupföretag som liknar Yelp, en webbsajt jag själv använder för att läsa rekommendationer om affärer, tandläkare, restauranger […]

För någon vecka sedan fick jag ett snällt mejl av en läsare som sa att han läser min blogg i sin mobil och efterlyste en mobilvänlig version av Det Progressiva USA.
Det där är en sån där jättebra fråga som man borde ha tänkt på för länge sedan speciellt med tanke på att jag ofta skriver […]

Klicka på bilden. Svenska Xcerions icloud är en intressant Cloud Computing-produkt som nu finns i betaversion. Den är skriven av Daniel Arthursson och Jonas Thornholm och idén går egentligen tillbaks till Netscapes försök på 1990-talet att göra Netscapes browser inkörsporten till Windows eller mer generellt till alla operativsystem.

Microsofts svar var, som de flesta idag säkert minns, […]

LAN party

Sverige har alltid varit en av världens främsta IT-nationer, mycket beroende på avsaknaden av klasskillnader och vår utmärkta skola.
När jag själv började programmera här i USA så hade t.ex. de flesta programmerare aldrig ens hört talas om objektorienterad programmering, något som då redan hade lärts ut i Skandinavien i mer än ett decennium. […]

BlackBerry Storm 9500 Först kom mobiltelefonen och man kunde plötsligt ringa sin troféhustru när hon satt på SL-tåget eller låg på plagen på Kanarieöarna.

Sen kunde man börja läsa epost i mobilen och man kunde sitta på nån flott klubb kring Sturen med sin BlackBerry och melja kompisarna utanför som hade slagits blodiga i försöken att ta […]

Mycket bra introduktion till Cloud Computing från Princetonuniversitetet

Klicka på bilden. Cloud Computing är den senaste heta IT-trenden här i Silicon Valley och vad som gör den så oerhört viktig är att det består av koncept som ligger till grund för allt vi gör och kommer att göra på webben.

Istället för att alla data ligger och skvalpar […]

Klicka på Motorolas Q9C Motorolas Q9Z är en av de litet billigare konkurrenterna till Apples iPhone och den populära Blackberryn.

Ett abbonemang kostar omkring $90 per månad här i USA och mobilen kommer med inbyggd kamera, en webbläddrare så att man t.ex. kan titta på youtube-videon, läsa sin mejl och givetvis den här bloggen.
Gränssnittet är inte alls […]

När man om 100 år ser tillbaks på årets presidentval här i USA så kommer man att fastna vid den nyckelroll som Webben har spelat för demokraterna och Obama.
Webben fanns redan för fyra år sen när Howard Dean utnyttjade den. Men under de senaste åren har bredbandet byggts ut allt mer i USA och det […]

Googles Android är en mjukvarustapel för mobila enheter som omfattar ett operativsystem, middleware och anpplikationsprogram.

Till omfattande fanfarer gör den nu entrè på T-Mobile, en mobiloperatör med huvudkontor i Bonn, Tyskland. Det är ett dotterbolag till Deutsche Telekom och tillhör FreeMove Business Alliance.
Varför är det här så viktigt? Hhuvudorsaken är att allt fler människor idag surfar […]