Musik | Det Progressiva USA – Part 10

I’ve been working on the railroad är en gammal amerikansk folkvisa som förknippas med arbetet på den transkontinentala järnvägen som band det nyligen erövrade Kalifornien samman med resten av USA och som avslutades 1869.
Det var den transkontinentala järnvägen som ledde till den andra massinvandringen till Kalifornien på 1870-talet snart efter Guldruschen 1849.

Melodin har sedan […]

Jag har fobi för korta män och feta kvinnor och jag är vettskrämd för råttor och möss. Korta kristna män får mig att svimma på fläcken.

Jag fick gå ut efter bara några minuter när jag såg filmen Ratatouille och jag får ha syrgas med mig i ryggsäcken när jag reser till Sydstaterna och alla feta människor […]

En vänlig läsare (tack Jonte) har påpekat att Povel Ramel inte bara lånade den amerikanska Mocking Bird Hill och gjorde om den till Småfoglarna utan också lånade On top of Old Smokey och förvandlade den till Högt Uppe På Berget.
Båda lånen gjordes samma år, 1951, och det är intressant att jämföra de amerikanska originalen och […]

Klicka på boken. Alla som programmerar datorer vet att det finns ett nära samband mellan programmering och musik. Det är väldigt ofta som man träffar på musikaliskt begåvade människor på dataföretag här i Silicon Valley. Liksom människor som har andra begåvningar också givetvis. Speciellt då Go-spelare och jonglörer verkar det som.

Ni som har barn som tycker om […]

Richard Clayderman och några kompisar spelar Brahms Hungarian Dance No. 6.. Arranged av Gerald Salesses & Olivier Toussaint;

OOk OK, jag erkänner, jag gjorde bort mig med Simon and Garfunkle och Mrs Robinson i förra inlägget, andra gången på samma månad.
Nån ordning får det för sjutton vara. Så för er som vill ha något nytt så […]

Simon and Garfunkel: Mrs. Robinson från Concert in the Park i New York 1981

Det är måndag morgon, dags att be den underbetalda hushållsnära tjänsten koka te och laga litet japansk frukost medan vi kollar vädret.
Det kommer att bli en lugn vecka här i Silicon Valley med Thanksgiving på Torsdag följd av en ren helvetsdag på […]

Carl-Johan Bonnier som säger sig vara “mediamagnat” skriver i DN om hur vill införa en ny Sovjetstat i Sverige genom att få polisen med alla till buds stående medel slå ner på fildelare och skydda hans vinstmarginaler: Ett efterblivet paradis för olagliga IT-pirater

Sverige framstår i ett internationellt perspektiv som efterblivet och som ett paradis för […]

Så ni har suttit fast i en snödriva ute i Nynäshamn hela natten och har svårt för att komma upp nu på onsdag morgon. Vilket bättre sätt än att lyssna på den här helt vedervärdiga sången: Mockin’ Bird Hill.

Den skrev av Vaughn Horton och släpptes 1951. Den blev en landsplåga när den sjöngs av Patti Page […]

Tatu är en rysk musikgrupp som bildades 1999 av Ivan Shapovalov (Иван Шаповалов) och kompositören Alexander Voitinskyi (Александр Войтински). Det här är en s.k. fabrikerad grupp, som Spice Girls, och man hittade snabbt två superba sångare, Lena Katina (Лена Катина), och Yulia Volkova (Юля Волкова).

Men var det överhuvudtaget för en rysk popgrupp att göra succée på […]

Fredagmorgon och om jag förstår rätt så drar ett snöoväder just nu fram över delar av Sverige. Det är inte så fint väder här heller, mest grå, tråkig och ogenomtränglig dimma hela dagen, men det är i alla fall fredag och dags för litet helgmusik.

Varför inte Savage Gardens romantiska Truly madly deeply från 1997? I en […]