USA allmänt | Det Progressiva USA – Part 14

Klicka på bilden.

Nu på tisdag äger ett av Kaliforniens genom tiderna viktigaste folkomröstningar rum.
Folkomröstningen handlar om ett antal förslag om hur man skall lösa delstatens stora budgetunderskott och det verkar just nu som om de flesta förslagen kommer att förlora.

Följande initiativ finns med i folkomröstningen:

1A: Increases size of state “rainy day” fund from 5% […]

Amerikanska Predatorplan med Hellfiremissiler
Tvärt emot vad den svenska pressen säger, se länkar längre ner, så har president Obamas säkerhetspolitiske rådgivare, doldisen general James L. Jones, klart och öppet sagt ifrån att angreppen fortsätter.

Obama-regeringen har också imiterat Israel genom att lägga skulden för alla dödsoffer på Talibanerna, än om de dödats av amerikanska soldater. För om […]

View Jesusita Fire in Santa Barbara – LA Times map in a larger map

Skogsbränderna börjar tidigt i år här i Kalifornien.

Som vanligt är det södra Kalifornien som är värst drabbat. Höga vindar, berg som är torra som fnöske och sedan villor som är byggda rakt upp mot bergen betyder att det ofta blir problem.

Men man […]

Ännu en delstat i det relativt liberala Nya England har nu alltså röstat igenom fria äktenskap för alla myndiga amerikaner.

Men precis som här i Kalifornien så organiserar sig de kristna nu till motoffensiv. Målet är att lägga locket på den fria äktenskapsrörelsen som hotar de kristnas position i hela USA.
Det är svårt att riktigt inse […]

President Obamas krig i Afghanistan håller nu på att spåra ur totalt.
Mer ständiga blodiga flygräder mot civila mål utförda av automatiserade Predatorplan beväpnade med dödliga Hellfiremissiler parade med tusentals amerikanska soldater som försöker omvända afghanerna till Kristendomen (!!!) så håller president Obamas Krig Mot Terrorismen i Afghanistan på att förvandlas till ett regelrätt och allt […]

När jag var 15 år blev jag plötsligt intresserad av krigshistoria. Inte bara litet grann, det blev en allt överskuggande passion som ledde mig till det amerikanska inbördeskriget och därifrån så småningom hit till Silicon Valley.

Sydstatsgeneralen Robert E Lee
Jag var mycket ung, jag hade ett minne som inte var av denna världen och som många […]

Klicka på bilden. See the full gallery on posterous

Posted via email from usablogg’s posterous

Bloggar och bloggare anses inte riktigt rumsena bland finare folk i Sverige. Man kanske kan acceptera att ungdomen bloggar, för dom vet man ju hur dom är. Dom skriker och bråkar och super och fildelar, så sånt […]

Klicka på bilden.

Svinfluensan sprids alltså här i USA och det är mycket svårt at säga hur det hela kommer att utvecklas. Den enda officiella källa med information är den federala Centers for Disease Control and Prevention som har lagt ut sitt eget Twitterflöde.

Tyvärr uppdateras inte CDC:s flöde så ofta som skulle ha hoppats, men […]

Klicka på bilden. Eftersom Kalifornien har s.k. term limits så kan delstatens guvernör endast sitta i två mandatperioder. Det betyder att Kaliforniens bisarre guvernör Arnold Schwarzenegger nu lyckligtvis är inne på sista varvet.

Den mest spännande kandidaten i det kommande guvernörsvalet är helt klart San Franciscos progressiva borgmästare Gavin Newsom som även han är inne på sista […]

La Corneta Taqueria i Burlingame är ett nytt och fräscht och väldigt populärt mexikanskt matställe i centrala Burlingame.
 

Maten är billig, och restaurangen ligger bara några meter från Copenhagen Bakery där man kan köpa svenska semlor. Semlor och taco […]