Politik

Stilla Havet vid Capitola

Foto Det Progressiva USA. Surfare i Stilla Havet vid Capitola. 23/4/2005.

Den lilla staden Capitola är egentligen en del av Santa Cruz. Den är inte riktigt lika charmig som Santa Cruz, men stranden är ett mecca för surfare. En lördag i slutet av april nere på stranden med surfarna. Man skulle kanske tro att surfing skulle vara en sport för individualister, men som man kan se på den här bilden så är surfing en mycket social sport. Man ligger ute i havet på sina bräden i grupper och väntar på den stora vågen. Här uppe har alla gummidräkter även senare under sommaren. Det är kallt i vattnet som kommer i strömmar från Alaska. Den här dagen var havsdimman blandad med riktiga moln och när vi körde från Silicon Valley över bergen ut till havet så körde vi rakt igenom molnen och vi fick ha vindrutetorkarna på.

Området från Capitola upp till Half Moon Bay har sin egen karaktär och skiljer sig på många sätt från Silicon Valley och även från San Francisco. Det har en småstadskaraktär som man annars mest hittar i mellanvästern. Men utan mellanvästerns gudatro och krigiska patriotism.

Det är ett område som nästan skulle kunna ligga på den svenska västkusten.

Tempot är lungt, färgerna unika, och just idag är det grått på grått med ständigt nya nyanser och då och då en skymt av solen.