Politik

Shakespeare i parken i Cupertino

Memorial Park i Cupertino, någon kilometer norr om Apples högkvarter och alldeles invid det stora Flint Center och De Anza College är en skön liten oas i hjärtat av Silicon Valley.

Just nu kör man ett mycket trevligt program: Shakespeare in the Park varje lördag och söndag under juli månad. Det är inte precis Allsång på Skansen men det är också en folkfest som man bör uppleva om man besöker Silicon Valley

Det är den ypperliga San Francisco Shakespeare Festival som har förbarmat sig över de sommarsvettiga dataingenjörerna och kommit söderut med litet kultur i baggaget. Deras server verkar f.ö. vara nere just nu.

För den kulturintresserade finns det mängder med teater, musik och opera här i området.

Silicon Valley har antagligen den högsta procenten högutbildade människor i hela USA, och säkert i världen som helhet.

Litet likriktade kanske, men det är alltid farligt att generalisera. Jag minns hur jag satt på tåget till San Francisco en gång för kanske tio år sedan med en turkisk nybörjarbok i knät och plötsligt börjar amerikanen bredvid mig prata flytande turkiska!

Och Shakespeare är mycket populär. Till min glädje älskar två av mina barn hans verk. Den tredje, min älste grabb, läser bara datakod, men han gör det med sån expertis att han är förlåten.