Politik

Bra bok om Nordkorea

Titel

Jasper Becker är en utrikeskorrespondent med lång erfarenhet av Kina och Fjärran Östern. Bl.a. Har han varit baserad i Beijing i 11 år.

Han har skrivit en mycket intressant bok om Nordkorea och dess livsfarlige ledare Kim Jong-il med titeln Rogue Regime Kim Jong Il and the Looming Threat of North Korea .
Boken som är på 300 sidor är mycket lättläst och ger en skakande bild av en av världens grymmaste och mest bisarra diktaturer.

Becker har besökt gränsen mellan Korea och Kina och träffat några av de döende flyktingarna från Nordkorea som tagit sig över gränsen till Kina.

Den delen av boken är den allra bästa eftersom den är baserad på författarens egna mycket målande observationer.

Resten av boken är baserad på tryckta berättelser från andra flyktingar liksom tryckta standardkällor och även den delen av boken är läsvärd.

Bl.a. beskriver Becker Kim Jong-ils bysantinska hov med mängder av hemliga och välbevakade palats a la Saddam Hussein, hans atomvapenprogram, hans internationella terroristprogram, den katastrofala Norkoreanska ekonomin, säkerhetsapparaten och skillnaderna mellan honom och hans karismatiske far Kim Il-sung.