Politik

Bushregimens katastrofala Krig mot Terrorismen


Bush-regeringens senaste terrorangrepp mot en familj i Pakistan

visar än en gång hur “Kriget mot Terrorismen” har urartat.


“Kriget mot Terrorismen”
var för hökarna i den amerikanska neokonservativa rörelsen ett krig som skulle ersätta Kriget mot Kommunismen som de var vana vid i sin ungdom. Det skulle bli ett krig som enligt Bush själv skulle vara i generationer. Men den största förloraren i “Kriget mot Terrorismen” har blivit USA:s goda rykte och det kan komma att kosta USA mycket i framtiden. Huvudorsaken till det är att de amerikaner som idag frossar i det allt blodigare Kriget mot Terrorismen själva var mycket noga med att inte riskera livet i Vietnam. Så de har ingen aning om var krig egentligen betyder för de som utsätts för det.

 

One thought on “Bushregimens katastrofala Krig mot Terrorismen

  1. Gertkvist

    När anser Lennart att USA hade “gott rykte” i omvärlden? Historiskt tror jag att västeuropeerna tyckte mest om USA (definierat som att de stödde USA i opinionsmätningar) runt 1986 – alltså när den hemske Reagan styrde USA.

    Den dubbla bilden av Bush är också oerhört roande. Efter att ha läst flera av Lennarts blogginlägg som går ut på att USA senast i övermorgon tack vare Bush kommer bli en militärdiktatur, teokrati eller få utkämpa ett nytt inbördeskrig tror så Lennart att Bush kommer följa konstutionen och lämna Vita Huset 2008.

    Alltså – detta går inte ihop. Antingen kommer Bush bete sig som över 90% av de amerikanska presidenterna* genom historien – och kan då inte hävdas vara Apokalyps-utlösaren i egen hög person. Eller planerar Bush att störta USA i fördärvet – och då är det orimligt att utgå från att George W Bush inte kommer sitta kvar i Vita Huset efter 2008.

    * Undantagen torde vara Wilson och FDR. Båda demokrater.

Comments are closed.