Politik

En israelisk attack mot Iran?


Eftersom Bush-regeringen har utpekat
Iran som en medlem i Ondskans Axel, så är det kanske inte så underligt att Iran nu – kanske – försöker skaffa sig atomvapen. Men USA kommer inte att kunna invadera Iran hur gärna George Bush äpn vill framstå som en modern Napoleon.


En sådan invasion skulle kräva minst en miljon
under kanske tio år och sådana resurser har helt enkelt inte USA.

 

2 thoughts on “En israelisk attack mot Iran?

  1. Lennart

    Yabosid: Nej det kan man inte göra, och ursäkta stavfelet. Orsaken är att en sådan invasion kräver en gigantisk truppinsats som USA idag inte klarar.

    Jag håller helt med dig om att man kommer att ljuga, men det kommer inte att hjälpa. En invasion är helt utesluten, lyckligtvis. En raid som du talar om är visserligen möjlig men även en sådan är i praktiken utesluten. Vad man däremot skulle kunna vänta sig är commandoraider.

  2. yabosid

    USA kan mycket väl “invadera” Iran. Och det är säkerligen något som dom tänker göra, och man drar sig inte för att ljuga för att rationalisera det heller (precis som med Irak). Men man kommer inte ockupera Iran, och det är inte frågan om något “befrielse”-krig.

    Man kommer helt enkelt att bomba sönder Khuzestan provinsen (den oljerika delen av Iran) som av Richard Nixon kallades något i stil med “the big prize”.

Comments are closed.