Politik

En nordisk bloggosfär?


Jag får ibland besök av finlandssvenska, norska, finska och isländska läsare.
Jag måste säga att det förvånar mig att man inte ser några spår av nordiska bloggare inom den svenska bloggosfäen. Det är förunderligt att vi inte samarbetar mer. Så jag undrar: är det någon som vet om det finns skandinaviska motsvarigheter till Intressant och bloggtoppen?


Svenskar kan ju lätt läsa
andra nordiska bloggar så varför gör vi det inte? Jag misstänker att det finns många intressanta skandinaviska bloggar som åtminstone jag inte känner till.

 

8 thoughts on “En nordisk bloggosfär?

 1. Johan

  Oj där ser man, fast den ser ju ut som blocket både när det gäller design och användarvänlighet. Men tack för tipset!

 2. Johan

  Hej,

  Jag är på jakt efter testpersoner för en ny blogsamlingssida (www.nordiskabloggar.se). Om du eller någon annan som läser detta är intresserad så kommer ni inom kort att kunna lägga in er på hemsidan (kräver RSS).

 3. Lennart

  Bengt: Tack för jättebra länkar! Jag skall spara dom och sätta upp dom här på bloggen. Martin: jag hoppas du berättar om du hittar några bra nordiska bloggar. Det här bör vi för sjutton kunna göra något åt.

 4. Magnus Ljungkvist

  Du är så klok, Lennart. Om du i ditt sökande efter nordiska bloggar hittar några bra kan du väl tipsa här? För egen del behöver jag läsa lite fler danska bloggar för att hålla den lilla språkkunskap jag har igång. Jag ska oxo leta.

 5. Bengt

  Lennart: Det gör vi visst, men svenskar är litet tröga att fatta att vi lever i en globaliseringens tidevarv.

  Jag har på min blogg en lista över en del nordiska bloggar och där hittar du Norska Bollgrevyen.
  http://www.bloggrevyen.com/

  Du har också Finska Skrubu.net där varifrån du lätt hittar Finska http://www.blogilista.fi/

  Jag har faktiskt löst en gång i tiden efterfrågat ett mer uttalat samarbete ländernas bloggosfärer emellan, men det det blev inget av det eftersom det inte fanns några som brann för frågan. Eirik från Norge tyckte också det verkade intressant.

  http://www.newth.net/eirik/

  Sedan har du också Jill som är en gammal bloggveteran.
  http://jilltxt.net/

  Nog finns det massor av bra nordiska bloggar. Nu var det ett tag sedan jag kollade in Norege,danmark och Finland…

  Just ja Island får man inte glömma….här har du en representant Gerður Jónsdóttir som jobbar med Opera i Norge…
  http://www.mediumgeek.com/

  Jojo nog finns det en del som har litet koll på Skandinavien…

Comments are closed.