Politik

En skotsk loch i Silicon Valley

Foto Det Progressiva USA. En skotsk loch i Silicon Valley. 3/3/2006.


Ja det här skulle kanske lika gärna vara en
skotsk loch som en del av San Franciscobukten. Men det är alltså det sistnämnda, och som bilden visar så är området här omkring mycket naturskönt.


Men som alla som brukar fotografera vet så
kan fotografier ljuga. Om jag hade flyttat kameran några millimeter åt vänster hade ni fått se den stora och otympliga Dunbarton Bridge, och om jag hade flyttat kameran åt andra håller hade ni fått se de stora kraftstolpar som löper utefter bukten och även de privatplan som landar på Palo Altos flygplats alldeles bakom ryggen på oss.

 

4 thoughts on “En skotsk loch i Silicon Valley

 1. Bosse

  Lennart: Jodå den bilden skulle också mycket väl kunna vara tagen i Värmland.

  Märkligt egentligen, så lika och ändå två skilda världar. Åtminstone nu när det är mörkt, över en halvmeter snö och tempen ligger på ca. 15 minusgrader här. Medan solen står som högst och tempen förmodligen ligger på ca 20 plusgrader i Kiseldalen.

  Jag skulle inte ha något emot att tillbringa några veckor i Kalifornien nu kan jag säga 🙂

 2. Bosse

  Din bild över San Francisco-bay menar jag naturligtvis. Det är lite skillnad på bukten och själva San Francisco 🙂

 3. Bosse

  Din bild över San Francisco skulle nästan lika gärna kunna vara en bild härifrån Fryksdalen. På många ställen utefter Frykensjön kan man se liknande landskap som det du fotat härovan. Det är alltså ganska naturskönt här också, men för tillfället är det förmodligen något mer snö än i Silicon Valley
  Bild från Fryken

Comments are closed.