Politik

Ingen sexualundervisning för oss tack, vi är amerikaner


Hur overkligt det än kan låta så är sexualundervisning
något av det mest kontroversiella som finns i dagens USA. När mina barn skulle ha en mycket urvattnad sexundervisning i sina amerikanska skolor så saknades en hel del elever. Deras föräldrar ville inte att de skulle få lära sig något så ogudaktigt.


Men idag är den Kristna Högern i förarsätet
och som Elizabeth Bernstein skriver i torsdagens Wall Street Journal, sid D1,”Sex-Ed Class Becomes Latest School Battleground”, så har alltfler skolor helt enkelt slutat med sexualundervisning. Istället berättar man för eleverna om hur de som har sex före äktenskapet löper en högre risk för depression och självmod. Människor som har sex före äktenskapet får också lägre inkomst och de slutar skolan tidigare.


Bush-regeringen har redan satsat 799 miljoner dollar
på den här undervisningen som syftar till att stoppa alla amerikaner från att ha sex före och utanför äktenskapet. Och beloppet bara stiger. I år satsar man enligt Wall Street Journal 176 miljoner dollar.


Att amerikanska ungodmar inte får sexualundervisning
är ingeting nytt. Men att regeringen nu pushar på skolorna att lära ut saker som är helt felaktiga måste vara unikt i västvärlden.

 

6 thoughts on “Ingen sexualundervisning för oss tack, vi är amerikaner

 1. Lennart

  Jessika, isecore: Den här miljardsatsningen är så bisarr att det är konstigt att den inte har blivit mer omskriven i svenska medier. Kampen mot abort och Darwin
  är en sak, men kampen mot sexualupplysning i USA:s skolor skadar miljoner amerikanska barn som precis som Jessika säger är de som kommer att få lida.

 2. Jessika

  Jag minns en kampanj för några år sedan av Folkhälsoinstitutet där man skrev en broschyr riktad till svenska män som köper sex i Sydostasien medan de är på resa, särskilt då i Thailand. Man hade sett en explosionsartad ökning av resistenta STD samt en sorts HIV som ingen bromsmedicin biter på. Broschyren gav handgripliga råd för hur man bäst undviker att a) bli smittad själv och b) smitta ens partner vid hemkomsten. Det blev ett himla liv över, vad en del tyckte, var ett sätt att uppmuntra män till sexköp utomlands. Jag vet inte vad som hände med broschyren men jag håller med principen som den var skriven under. Man önskar att ingen skulle ägna sig åt sexköp men när nu människor gör det så innebär ett mer pragmatiskt förhållningssätt att man förhoppningsvis begränsar smittspridning. Att ge information utan pekpinnar är mest framgångsrikt för sådan information tar man till sig enklare än den som skriver en på näsan hur opassande ens beteende är. Det vet man förmodligen redan.
  I USA anser man att sexualundervisning är av ondo och det får också sina konsekvenser i flickor som blir mammor i tidiga tonåren, aborter och STD. Man dör inte av sexualundervisning. Däremot finns anledning att tro att man faktiskt kan dö utan, eller åtminstone hamna i bekymmer man är oförberedd på och därmed inte kan hantera.

 3. isecore

  Ah, finns inget bättre än att dela ut lite neuroser och göra ungarna ännu mer messed-up i huvudet än via lite hederliga gammaldags hemmaodlade lögner, förtal och hyckleri.

  Det finns inte ord som beskriver tillräckligt vilket astronomiskt vansinne jag finner detta vara.

Comments are closed.