Politik

Bloggar och lagen i USA

Jason D. O’Grady är en bloggare i Pennsylvaniasom bloggar om Apple Computer på Powerpage.org. Hans blogg är mycket vederhäftig och han har ibland information som har läckts direkt från Apple.

J
Apple har stämt O’Grady för att han har avslöjat
konfidentiell information. Nu kommer en domstol i San Jose här i Silicon Valley att avgöra om bloggare åtnjuter samma rättighter som traditionella journalister – eller inte. Det här domslutet kan komma att bli mycket viktigt för alla bloggare i framtiden.

 

[tags]USA, Bloggosfären, Apple Computer[/tags]

2 thoughts on “Bloggar och lagen i USA

  1. Lennart

    Pelle: Givetvis gäller alla existerande loagar även för bloggare. Men FEC, alltså Federal Election Committee beslutade den 27:e mars i år att bloggare skall ha samma rättigheter som journalister. Dvs de skall betraktas som journalister. Men sedan får man givetvis ändå skriva ansvarsfullt.

  2. Pelle

    Ja det är ju en svår fråga. Ska bloggar åtnjuta samma skydd som traditionell media? Jag skulle nog säga att det får skifta från fall till fall. Har bloggen skrivits i en journalistisk anda ska den naturligtvis skyddas men är den mer åt det avslappnade hållet – lite skvalleraktig så är jag inte lika säker. Ska bli intressant och se vad utfallet blir.

Comments are closed.