Politik

Folkhälsokatastrofen i Palestina

Det är mycket ovanligt att USA och EU , och inklusive en majoritet av svenska riksdagspartier, går samman och med berått mod skapar en gigantisk folkhälsokris för att störta ett lands regering. Tack vare den allt hårdare isoleringen av de ockuperade områdena i Palestina så har de svaga i de ockuperade palestinska territorierna har redan börjat dö och som Steven Erlanger skriver på förstasidan i New York Times så fördjupas krisen dag för dag. EU och USA vägrar att släppa in medicin som kan hålla sjuka och svaga människor vid liv. När krisen nu förvärras och omfattar ett allt större antal redan undernärda palestinska barn och de gamla och sjuka så kommer ‘Kriget mot Terrorismen’ att ha tagit ännu ett steg mot rent barbari.

Det är inte så litet oroande om ‘civiliserade samhällen’ nu är beredda att svälta ut hela folk för att bekämpa terrorister. Den här politiken kommer snabbt att leda till en gigantisk katastrof som till skillnad från andra folkmord faktiskt även är fabricerat direkt här i det svenska folkhemmet. Det är inte så litet oroande att se hur nära ytan vårt eget barbari ligger. Man undrar hur vi kommer att förklara för våra barn att ja, vi inte bara gick med på folkmord, vi deltog aktivt och vi såg inga problem med det. Vi tyckte att det var berättigat. Ekon av en tid som flytt. Lär vi oss aldrig från historien? En som i alla fall har lärt sig av historien är Jimmy Carter som nu talar ut mot det nya barbariet.

 

[tags] USA [/tags]