Politik

Tribe, ny amerikansk communitysajt


Man kan paketera communitysajter och bloggar på en mängd olika innovativa sätt. www.tribe.com är en relativt ny amerikansk communitysajt som kombinerar bloggar med funkationalitet från Meetup , diskussionsgrupper, dejting och fotosajter som Flickr.

Tribe kanske saknar ett klart fokus men sajten har blivit mycket populär och den är absolut värd ett besök. Tribe påminner inte så litet om Craigs list som är modern till alla de här communicysajterna.

 

[tags] USA, communitysajter, bloggar, bloggosfären [/tags]

0 thoughts on “Tribe, ny amerikansk communitysajt

 1. Tobias

  Ja, det skulle vara kul att veta mer. Jag skickar dig ett mail inom kort, måste bara få överstökat några tentor de närmaste dagarna.

 2. Lennart

  Tobias: Craig’s List har precis som du säger ett mycket primitivt användargränssnitt. Trots det är CL mycket populärt.

  För en Masters Thesis i USA, säg vid University of California, tror jag dock inte att ett nytt gränssnitt för Craigslist riktigt skulle platsa, hur bra det än var. Vad man letar efter där är skall vi säga mer litet mer fundamentala grejor. Mejla mig separat om du vill veta mer om det.

 3. Tobias

  Som datavetare och interaktionsdesigner måste jag bara få säga så fruktansvärt plottrig och 90-talig Craigs list är. Jag satt och svor över den flera gånger under min tid i USA. Jag var väldigt sugen på att försöka göra min Master’s Thesis där och försöka snygga till den, göra den mer användarvänlig. Har dock ingen aning hur det skulle gå till rent praktiskt (att göra en MT i USA alltså)

  http://www.blocket.se är den svenska motsvarigheten…iaf till en viss del. Även den har sina brister.