Politik

George Bushs segervecka

Efter många månader med allt lägre opinionssiffror och sjunkande republikansk moral har lyckan plötsligt vänt sig på ett synnerligen dramatiskt sätt för George Bush. Inte nog med att hans styrkor har dödat den man som Bush själv har betraktat som sin högst personlige fiende och Irakgerillans ledare, Abu Musab al-Zarqawi, utan den irakiska regeringen är nu på plats och hans egen strategiske rådgivare Karl Rove har också plötsligt gått fri från åtal i Valerie Plame-skandalen.

Bushs segerrusiga besök i Baghdad med tal till hysteriskt applåderande och öppet gråtande amerikanska soldater kommer antagligen att säkra republikanernas seger i kongressvalen i november. Man påminns om Napoleon efter slaget vid Austerlitz 1805. Hans soldater grät också var helst han visade sig.

 

[tags]Irak, USA[/tags]