Politik

Se Palestina med stridsvagn och bombplan

Just nu pågår en israelisk storoffensiv med stridsvagnar och bombflyg mot – ja mot vad då? Det är inte riktigt fint att säga det, men den som inte är politiskt bildad skulle lätt kunna tro att det är mot flyktingläger på ockuperat israeliskt område.

Alltså tunga stridsvagnar och bombplan mot flyktingar. Man får gå tillbaks till den tyske SS-generalen Erich von dem Bach-Zelewskis angrepp mot den otacksamma civilbefolkningen i Warsawa i augusti 1944 för att hitta något lika blodtörstigt.

Det är omöjligt att förutsäga vart det snabbt eskalerande våldet mot palestinierna i de ockuperade områdena kommer att leda men snart kan en Tipping Point vara nådd och vi kan stå öga mot öga mot ett nytt folkmord.

 

[tags]Palestina, Israel, krigsförbrytelse, folkmord[/tags]