Politik

Var har jag varit idag?

Foto Det Progressiva USA. Var har jag varit idag?

Kyrkorna är allerstädes närvarande i USA.
Om det är något som skiljer USA från Sverige så är det den vitt utbredda kyrkligheten.

De vackraste kyrkorna här i Kalifornien är de gamla spanska missionerna som byggdes på 1700-talet när Kalifornien koloniserades. De finns fortfarande kvar utefter den kungliga vägen El Camino Real som löper från gränsen till Mexiko upp till San Francisco.

 

[tags] USA, kyrkor, kalifornien, religion [/tags]

0 thoughts on “Var har jag varit idag?

 1. Sofia

  Hej
  Kom in på den här sidan av en slump så då kan jag ju lika gärna skriva någonting. Det är inte en kyrka utan ett tempel. Det ser man eftersom ängeln (Moroni) är högst upp. Sverige har ett tempel i Västerhaningen men den byggnaden är inte lika mäktig till utseendet som denna.

 2. Rien

  Stämmer nog bra ned Minas Thirit. Tänkte på Minas Morgul eller vad den heter 🙂

  Det är en mormonkyrka (Church of Latter Day Saints) i La Jolla, strax norr om San Diego.

 3. Bosse

  Rien: Jag tycker byggnaden platsar i Sagan om ringen även fast den är vit. Nog ser den ut som en byggnad i den vita staden Minas Thirit 🙂
  Vilken kyrka det är i verkligheten har jag dessvärre ingen aning om.

 4. Lennart

  Rien: Jo den är mycket unik. Ser ut som något ur en Hollywoodfilm. Man riktigt hajar till när man ser den från Highway 5.

 5. Rien

  Ha ha, jag vet! Jag åkte förbi den i förra veckan när jag varit i San Diego… men jag kanske ska låta nån annan gissa den här gången. Imponerande byggnad faktiskt även om jag i allmänhet inte gillar kyrkor.